Setari Cookie-uri

Este numita MASCA DE AUR: scoate PUNCTELE NEGRE si intinereste tenul

Masca pentru ten supranumita si MASCA DE AUR poarta aceasta denumire atat datorita culorii sale aurii, cat si pentru ca este atat de valoroasa pentru sanatatea pielii noastre.

Se aplica apoi masca si se lasa sa actioneze o ora. Daca aveti compozitie in plus, o puteti depozita in recipient de sticla la frigider, unde o puteti pastra cel mult o saptamana. Puteti aplica aceasta masca si la nivelul gatului si decolteului.

Se clateste apoi masca cu apa calda si nu se folosesc cosmeticele obisnuite de ingrijire. Se lasa tenul sa respire pana a doua zi dimineata, cand va reluati ritualul obisnuit de ingrijire a tenului.

Efectele turmericului la nivelul pielii

Turmericul este un ingredinet folosit adesea in tratamentele pielii pentru ca are un puternic efect de protectie solara, dar si detoxifiant si antiinflamator, prevenind astfel acneea si alte afectiuni ale pielii. Turmericul ajuta in eliminarea petelor pigmentare ale pielii, iar zeama de lamaie ii creste actiunea de 20 de ori. Pielea capata astfel o culoare uniforma, ceea ce ne dorim de fapt atunci cand folosim fond de ten.

Citește și:

Iti recomandam sa citesti articolul: Turmericul, un secret al pielii frumoase

Vitamina A din aceasta masca hraneste pielea pana in straturile profunde, iar alaturi de vitamina C din zeama de lamaie si vitamina E este stimulata refacerea stucturii de colagen subcutanata, acea retea care se desira si duce la aparitia ridurilor sau a vergeturilor.

Vitamina E ajuta de asemenea la recapatarea fermitatii pielii si normalizeaza secretia de sebum, astfel incat aceasta masca poate fi folosita atat de persoanele cu ten normal, cat si de cele cu ten uscat, gras sau mixt.

Aspirina ajuta in prevenirea si tratarea acneei, iar galbenusul de ou va ajuta sa scapati de punctele negre, avand totodata efect astringent la nivelul porilor.

Uleiul de jojoba este de asemenea un ingredient atent ales, pentru ca acesta este de fapt singurul ulei ce prezinta o structura aproape identica cu cea a sebumului uman. De aceea uleiul de jojoba nu doar hraneste, dar ajuta la dizolvarea sebumului in exces de la nivelul pielii, la curatarea profunda a porilor si la formarea unui film lipidic protector la suprafata pielii, cu rol de scut ce permite subiacent pielii sa se regenereze si sa ramana hidratata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.