Setari Cookie-uri

Retetele bunicii

Ai tot auzit vorbindu-se despre metode naturale pentru ingrijirea corporala si ai auzit atat de multe, incat nu stii exact pe care, cum, cat... Nu stim altii cum sunt, dar despre bunica stim ca are multe retete de infrumusetare, toate miros a "vechi colbuit", dar ce bune sunt la nevoie!

Ai tot auzit vorbindu-se despre metode naturale pentru ingrijirea corporala si ai auzit atat de multe, incat nu stii exact pe care, cum, cat... Nu stim altii cum sunt, dar despre bunica stim ca are multe retete de infrumusetare, toate miros a “vechi colbuit”, dar ce bune sunt la nevoie!

1. Buze pupabile

Aplica balsamul pentru buze, pe care il folosesti de obicei. Umezeste unul dintre colturile unui prosop si preseaza-l cu buzele, timp de 5 secunde. Apoi maseaza buzele cu coltul umezit si tamponeaza-le usor cu prosopul uscat. Aplica din nou balsam pentru buze. In acest fel eviti uscarea si cojirea buzelor, mai cu seama in timpul iernii.

2. Ten de invidiat


Tenul se curata foarte bine cu ajutorul bailor de aburi (20 de minute). Incearca aceasta metoda in fiecare seara si inlocuieste crema obisnuita de noapte cu ulei de ricin (jumatate de lingurita). Lasa-l sa actioneze peste noapte si repeta metoda baii cu aburi dimineata, dupa clatirea fetei. Daca tenul tau nu se curata de impuritati, in locul tratamentului anterior aplica intr-o seara pe fata benzoyl peroxide (substanta activa antibacteriana) si reia baile de aburi incepand cu seara urmatoare. Pentru ca tenul sa devina curat, este nevoie sa urmezi constant aceste procedee.

3. Uleiul de masline - bun la... multe


a. Amesteca ulei masline (½ dintr-o cana), cu otet de mere (¼ dintr-o cana) si apa (¼ dintr-o cana). Aplica totul pe ten, in locul cremei obisnuite pentru noapte, dar nu inainte de a-l clati. Pielea va avea un aspect proaspat si stralucitor.

b. Uleiul de masline hidrateaza si calmeaza tenul uscat.

c. Umezeste-ti tenul, intinde ulei de masline pe toata suprafata lui, adauga putin zahar si maseaza usor. Sterge tenul cu un prosop umed, pana cand zaharul se inlatura complet.

d. Foloseste ulei de masline in locul uleiului obisnuit pentru corp.

e. Pentru ca parul tau sa straluceasca, adauga o picatura de ulei de masline intre palme si intinde-o uniform pe toata suprafata lui. Cand parul este uscat, trece palmele printre suvite si maseaza mai cu seama varfurile. Uleiul de masline poate inlocui cu succes balsamul pentru par.

4. Crema pentru corp
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.