Setari Cookie-uri

Apa vie: apa termala

In basmele din copilarie de vorbea despre apa vie si apa moarta, substante cu proprietati miraculoase.

In basmele din copilarie de vorbea despre apa vie si apa moarta, substante cu proprietati miraculoase. Mai tarziu, am aflat despre proprietatile apei si am inteles cat de importanta este aceasta pentru organism. Curiozitatea m-a determinat sa aflu si ce inseamna apa termala si care sunt beneficiile acesteia. Proprietatile acesteia sunt uimitoare si merita cunoscute!

Ce este apa termala?

Apa termala, spre deosebire de apa obisnuita este pura din punct de vedere bacteriologic, are un continut scazut de saruri minerale, dar este bogata in oligoelemente si siliciu. Aceasta compozitie este optima pentru pielea sensibila, hipersensibila si alergica.

Ce tratamente se pot face cu apa termala?

Tratamente de baza

  • Baie simpla, cu o durata de 20 minute, la o temperatura de 32 C. Aceasta, cu un efect emolient, anti-inflamator si sedativ, joaca un rol major in hidroterapie. Apa utilizata pentru baie are un flux continuu (nu este stocata), garantand astfel puritatea bacteriologica, si indepartand bland scuamele si crustele de pe corp. Actiunea benefica a baii poate fi crescuta prin efectuarea de masaje sub apa, operate de un medic dermatolog.

  • Dusuri generalecare faciliteaza indepartarea crustelor si scuamelor desprinse in timpul bailor.

  • Pulverizari cu apa termala - cu un efect excelent anti-prurit si relaxant.

  • Apa termala de baut utilizata concomitent tratamentelor externe. Sunt recomandati 1.5 litri zilnic.

Tratamente complementare

  • Dusuri filiforme, administrate de medicul dermatolog. Acestea permit o actiune targetata asupra leziunilor severe. Presiunea dusurilor este ajustabila (presiune ridicata - psoriazis, eczeme uscate, lichenificate; presiune scazuta sau jeturi intrerupte pentru zone fragile - curatarea crustelor in cazul dermatitei atopice)

  • Comprese cu apa termala aplicate pe leziunile inflamate timp de 30 de minute.

  • Masaje sub apa efectuate de fizioterapeuti; acestea relaxeaza pacientul, calmeaza pielea si de aceea sunt indicate in cazul leziunilor severe, lichenifiate, ajutand totodata la vindecarea acestora.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.