Setari Cookie-uri

Celulita, boala secolului

"Pentru a putea trata eficient o afectiune si pentru a putea vindeca este important sa stii cu ce te lupti. Sa stii de ce ai celulita, care sunt factorii favorabili aparitiei acesteia si cum functioneaza in mod normal corpul uman - pentru a sti ce masuri poti lua pentru a preveni aparitia afectiunii sunt elemente extrem de importante" a spus Adina Petre, director general Body Contur.

“Pentru a putea trata eficient o afectiune si pentru a putea vindeca este important sa stii cu ce te lupti. Sa stii de ce ai celulita, care sunt factorii favorabili aparitiei acesteia si cum functioneaza in mod normal corpul uman - pentru a sti ce masuri poti lua pentru a preveni aparitia afectiunii sunt elemente extrem de importante” a spus Adina Petre, director general Body Contur.

Buna functionare a celulelor din corpul uman depinde de un schimb complex de lichide si substante nutritive, realizat de sistemul sanguin compus din artere, vene, vase limfatice si capilare.

Sistemul sanguin se termina cu o artera care se imparte in mai multe capilare mici care duc hrana si oxigenul la celule, reziduurile produse de acestea fiind revarsate in sistemul venos. Intre celule exista vase limfatice a caror functie este de a elimina reziduurile si lichidele aflate in exces. Daca acest sistem functioneaza corect tesuturile vor fi mereu in buna stare, in caz contrar se va face o acumulare de reziduuri si lichide la nivel celular.

Cand schimbul de lichide intre capilarele arteriale si venoase se blocheaza, se genereaza o stare venoasa: lichidul care curge in capilare se opreste, iese in exterior invadand spatiul interstitial, in consecinta fibrele colagene cresc ca numar si sugruma celulele, in timp ce fibrele elastice se rup sau se subtiaza.

Spatiile interstitiale nu sunt doar invadate, ci chiar contaminate de reziduuri destinate sistemului venos si limfatic pentru a fi eliminate. Reziduurile in dizolvare se separa de apa, care la randul ei nu se elimina dand astfel nastere la fenomenul numit celulita (aspect cutanos, cu noduri).

Vasele limfatice se congestioneaza, peretii capilarelor se umplu cu apa in dauna fluxului intern regular, circulatia sanguina incetineste iar sangele se intoarce cu dificultate de la zona bolnava la inima.

Diferite substante aflate in organism se concentreaza in zona afectata, formand o adevarata gelatina care inconjoara fibrele tesutului conjunctiv.

Celulele care sunt in zona celulitica in loc sa se reinnoiasca la fiecare 40-45 de zile, pot fi inlocuite de altele cu un necesar nutritiv inferior, incarcatura fibroasa se ingroasa si da nastere la membrane care in profunzime adera la muschi si in suprafata la derm, dand nastere caracteristicei “coaja de portocala” sau “saltea dureroasa”, din cauza terminatiilor blocate. Incetinirea schimbului de substante de la nivel celular impiedica pielea sa fabrice elastina, din lipsa careia apare o pierdere a tonifierii pielii cu formarea de riduri, cute, onduleuri care confera pielii un aspect invechit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.