Setari Cookie-uri

5 Retete naturiste cu lapte

Produs de baza in alimentatia noastra, laptele poate fi folosit si pentru ingrijirea externa a organismului. Cleopatra i-a atribuit laptelui titlul de secret al frumusetii folosindu-l pentru a-si pastra pielea fina si alba. Se pare ca baile regulate in lapte de camila aveau un efect exfoliant, hidratant si de albire asupra pielii acesteia.

• Studiile arata ca laptele are si efecte de albire a pielii datorita felului in care interactioneza cu procesul de producere a melaninei. In plus, acesta ajuta pielea sa se protejeze de efectele razelor ultraviolete, una dintre cauzele majore ale imbatranirii premature a pielii, ale aparitiei ridurilor si a pigmentarii locale a pielii.

• Institutul International de Dermatologie din S.U.A. recomanda folosirea compreselor cu lapte pentru a calma alergiile sau eruptiile acneice si pentru a incuraja regenerarea pielii.

Cea mai cunoscuta utilizare a laptelui in procesul de infrumusetare e adaugarea acestuia in compozitia bailor, insa el se mai poate folosi si in compozitia unor lotiuni sau body scrub-uri. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai cunoscute retete naturiste pe baza de lapte. Evitati sa folositi aceste retete daca sunteti alergice la vreunul dintre ingredientele utilizate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.