Setari Cookie-uri

5 Retete naturiste cu lapte

Produs de baza in alimentatia noastra, laptele poate fi folosit si pentru ingrijirea externa a organismului. Cleopatra i-a atribuit laptelui titlul de secret al frumusetii folosindu-l pentru a-si pastra pielea fina si alba. Se pare ca baile regulate in lapte de camila aveau un efect exfoliant, hidratant si de albire asupra pielii acesteia.

4. Lotiune de corp cu lapte

Recomandata mai ales pentru calmarea pielii iritate sau arse de soare, aceasta lotiune va ajuta pielea sa se regenereze. Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 2 lingurite de miere de albine, o jumatate de cana de flori uscate de musetel, 4 lingurite de germeni de grau si o jumatate de cana de lapte integral.

Fierbe la foc mic o cana de apa in care ai adaugat musetelul, lasa sa se evaporeze cam jumatate din cantitate si strecoara ceaiul concentrat de musetel. Incalzeste laptele si adauga treptat ceaiul de musetel (dupa ce acesta s-a racorit) amestecand continuu. Adauga cele 2 lingurite de miere si germenii de grau si toarna amestecul intr-un vas etans. Aplica lichidul pe un disc demachiant si tamponeaza usor zona afectata. Lotiunea se pastreaza la rece pentru cel mult o saptamana.

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.