Dermocosmeticele, ingerii pazitori al tenului

Dermocosmeticele, ingerii pazitori al tenului

Inevitabila pubertate se traduce, pentru cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos, daca nu in acnee (juvenila), cel putin in piele sensibila. Insa acneea se poate mentine si dupa 20 de ani, iar toate aceste probleme ale tenului, atat de multiple si complexe, care se incapataneaza sa dispara ca prin minune, la vreo varsta anume, sunt recunoscute drept "un ten cu imperfectiuni". Si pentru ca impactul psihologic poate fi foarte mare, prima si cea mai la indemana solutie in cazul celor care se confrunta cu astfel de neplaceri ar fi schimbarea atitudinii fata de acestea....sfat demonstrat clinic.

Inevitabila pubertate se traduce, pentru cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos, daca nu in acnee (juvenila), cel putin in piele sensibila. Insa acneea se poate mentine si dupa 20 de ani, iar toate aceste probleme ale tenului, atat de multiple si complexe, care se incapataneaza sa dispara ca prin minune, la vreo varsta anume, sunt recunoscute drept “un ten cu imperfectiuni”. Si pentru ca impactul psihologic poate fi foarte mare, prima si cea mai la indemana solutie in cazul celor care se confrunta cu astfel de neplaceri ar fi schimbarea atitudinii fata de acestea....sfat demonstrat clinic.

Fie ca vrem, fie ca nu, pielea ne da de gol, ea spune o poveste - a noastra. Cu toate visam la un ten perfect, fara pete, fara cosuri, fara puncte negre, fara roseata...iar o piele curata asta inseamna in primul rand sanatate si ingrijire. Dar, asa cum bine stiti, fiecare tip de ten are nevoi speciale de curatire si ingrijire zilnica. Iar daca va mai confruntati si cu o sensibilitate sporita sau imperfectiuni, atunci alegerea produselor potrivite, care sa raspunda acestor nevoi specifice ale tenului, trebuie realizata sub indrumarea unei persoane avizate, fie a unui medic dermatolog sau a unui specialist in domeniul dermocosmeticelor.

Medicul dermatolog

Dermatologul este cel mai in masura sa stabileasca un tratament potrivit, daca problemele sunt destul de grave. Tinand cont de o serie de criterii precum varsta, numarul si tipul imperfectiunilor, perioada evolutiei si rezultatele unor eventuale tratamente anterioare, afectiuni din trecut, tratamente actuale etc, medicul recomanda cea mai buna solutie pentru fiecare ten in parte. Treuie sa fiti constiente, in acelasi timp, ca rezultatele s-ar putea lasa asteptate, acestea putand aparea abia dupa o serie de incercari nesatisfacatoare...

Specialistii din farmacii si dermoanaliza

Asa cum am mentionat mai sus, de mare ajutor pot fi si specialistii din farmacii, care va pot spune ce tip de ten aveti, cat de hidratat si de elastic este. Majoritatea farmaciilor care se respecta au consilieri la departamentul de dermatocosmetice, aflati la dispozitia clientilor, fie ei si doar potentiali. Asa ca nu ezitati sa ceriti sfatul, recomandarile lor fiind suficient de pertinente. In plus, unii dintre acestia au la indemana aparatura moderna, care masoara cu precizie parametrii cei mai importanti ai sanatatii pielii. Aceasta metoda de investigare simpla si neinvaziva se numeste dermoanaliza.

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri