Setari Cookie-uri

7 sfaturi pentru a preveni aparitia cearcanelor

Formarea cearcanelor este cauzata este congestia venelor care dreneaza sangele de la nivelul ochilor spre nas; acestea se umfla si devin mai mari si mai inchise la culoare. Mecanismul de producere a cearcanelor este similar celui de producere a vanatailor. Sub ochi exista o foarte fina retea de capilare (vase sangvine de calibru mic). Celule sangvine, in speciale hematiile, se straduiesc sa treaca prin acele capilare una cate una, dar, neavand loc, mai scapa din interiorul lor. La aceasta se mai adauga si stagnarea sangelui in aceste capilare (staza) datorita congestiei nazale. Asta nu ar fi o problema pentru ca organismul are mecanismele lui de protectie si incepe sa fagociteze acele hematii "pierdute". Aceste contin hemoglobina. Hemoglobina va fi si ea fagocitata la randul ei, iar compusii ce rezulta din descompunerea hemoglobinei dau acea culoare vinetie specifica cearcanelor.

5. Evita alcoolul, fumul de tigara si alti poluanti. Diureticele care absorb apa de la nivelul pielii trebuie eliminate. Consumul excesiv de alcool si cafeina sunt doar doua exemple. Deasemenea, fumul de tigara este o cauza sigura de cearcane la varste tinere. Expunerea la fumul de tigara si alti poluanti afecteaza balanta delicata a componentelor biochimice de la nivelul pielii, aceasta pierzandu-si hidratarea si elasticitatea.

6. Solutii topice. Exista creme si geluri care pot ameliora si estompa cearcanele, dar efectele acestora sunt trecatoare. Rezultate bune se obtin cu ajutorul cremelor care contin vitaminele C si K.

7. Cosmeticele pot masca cu succes cearcanele, insa trebuie sa aveti in vedere ca zona este foarte sensibila si multe produse cosmetice pot face mai mult rau decat bi

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.