Setari Cookie-uri

Peeling pentru tenul tau

Peelingul este un procedeu de reconditionare a fetei prin mijlaoce medicale. Exista trei feluri de peeling: peeling cu rezorcina (sau exfoliere cu rezorcina), peeling vegetal, utilizat mai ales in tratamentele de intretinere si peeling cu fenol, utilizat in tratamentul de soc, si uneori periculos.

In general se fac doua aplicatii la un interval de 24 de ore.

Prima aplicare consta in intinderea pastei pe zonele care se doresc tratate timp de 15 – 25 de minute, dupa ce s-au protejat pleoapele si mucoasele cu comprese. La final, pasta va fi razuita, fara a se spala fata. Dupa aplicarea pastei cu rezorcina paote aparea o senzatie de ameteala, de stare de rau, care va disparea in scurt timp, iar fata va fi rosie, cu reflexe albicioase. Intre prima si cea de-a doua aplicare nu se folosesc pe fata nici apa, nici sapun, nici alcool, niciun produs cosmetic.

A doua aplicare, identica cu prima, se face in ziua urmatoare si permite finisarea rezultatului.
A treia zi pielea se ingroasa si capata o coloratie bruna, iar din a patra zi incepe descuamarea care se continua timp de trei zile, relevand straturile tinere ale epidermei, de culoare roz.
In cea de-a saptea zi procesul este definitivat, iar tenul este proaspat si luminos.

Citește și:

Pe toata durata exfolierii este interzisa expunerea la lumina zilei, chair si in spatele unei ferestre, timp de o saptamana. O alta interdictie din acesta perioada este sa nu se rupa scuamele, ci sa se astepte sa cada singure, pentru a nu dezveli o epiderma inca necicatrizata, careia ii trebuie saptamani sau luni pentru a se reface si disparea.

Efecte secundare ale exfolierii cu rezorcina

Alergia de contact. Pentru a evita o alergie de contact la pasta de rezorcina se efectueaza in prealabil un test aplicand putina pasta pe o mica portiune de piele si lasand-o 10 minute. Daca dupa patru zile nu se produce nici o reactie testul este negativ. Daca in zona apare o mancarime si o roseata inseaman ca testul este pozitiv si trebuie renuntat la peeling.

Fotosensibilizarea. Este o reactie alergica rezultata prin actiunea combinata a soarelui cu pasta de rezorcina. Se manifesta prin aparitia unor pete brune, mai ales in jurul ochilor. Acesta este motivul pentru care pacietii trebuie sa stea departe de lumina zilei in saptamana cat dureaza descuamarea.

Citește și:

    Insa riscul de fotosensibilizare nu dureaza doar atat, ci se prelungeste pe durata a trei luni. Pentru preventia sa se recomanda:

    Vizionare placuta


    Kudika
    7 Mai 2008
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.