Setari Cookie-uri

Spirulina pentru un ten de invidiat

De mii de ani oamenii se straduiesc sa gaseasca elixirul magic al frumusetii fara de moarte, in speranta promisiunii unei tinereti fara de batraneti, retetele de frumusete si de ingrijire corporala transmise pana in zilele noastre confirmandu-ne acest lucru. Se stie ca fiecare epoca are insa metodele ei proprii de cucerire a eternitatii.

De ce se prepara amestecul chiar inainte de utilizare?

Iulia Dribnohod da un raspuns acestei in studiul sau “1000 de retete ale frumusetii”. “Particularitatea principala a microalgei de spirulina este proprietatea celulelor ei de a se mentine in stare naturala (adormita) mult timp dupa uscare. Daca pulberea de spirulina se pune intr-un mediu nutritiv, multe dintre celulele care nu au suferit socuri mecanice revin la viata si incep sa se inmulteasca, ceea ce vorbeste despre pastrarea proprietatilor nutritive ale microalgei. Cu toate acestea, in contact cu umiditatea, ceea ce este inevitabil cand se prepara produsele cosmetice, dupa 1-2 zile, spirulina incepe sa se descompuna, ca orice albumina, fapt semnalat de un miros specific”, constata aceasta. Acesta este motivul principal pentru care preparatele cu extract natural de spirulina trebuie preparate cu putin timp inainte de a fi utilizate.

Citește și:

Mastile si cremele cu spirulina

Spirulina are o mare putere de penetrare la nivelul pielii, reducand porii dilatati si netezind ridurile. Mastile pentru fata ce contin spirulina au un efect calmant asupra pielii, inlaturand iritatiile si reducand inflamarea pielii. Folosite periodic, acestea au un efect regenerator asupra pielii, oxigeneaza celulele si redau prospetimea si tineretea tenului. Cremele cu spirulina se aplica atat pe ten cat si pe suprafata gatului, avand rolul de a netezi pielea si de a-i reda luminozitatea si aspectul tineresc. Cremele cu spirulina sunt eficiente si in eliminarea petelor si a eruptiilor alergice, avand efect de calmare a pielii. Puteti adauga praful de spirulina la o crema care se potriveste tipului vostru de ten, la 50 de grame de crema fiind recomandat un gram de praf de spirulina.

Va doriti un ten de portelan, neted si luminos? Incercati atunci masca din spirulina pura. Pe tenul demachiat si curatat in prealabil se aplica pasta obtinuta prin dizolvarea pulberei de spirulina in apa, masandu-se tenul prin miscari circulare pana cand masca incepe sa se zvante. Timpul de actionare al acestei masti este de maxim 30 de minute. Cand inlaturati masca de pe fata folositi apa calduta, iar apoi, pentru o buna oxigenare, clatiti-va tenul cu apa rece. Praful de spirulina mai poate fi folosit si ca ingredient in masti deja consacrate precum cele cu ou sau cele din branza de vaci.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.