Setari Cookie-uri

Tratamente cu parafina pentru ingrijirea tenului si a mainilor

Pielea reprezinta partea cea mai sensibila a organismului nostru, iar o piele sanatoasa emana energie, vitalitate si frumusete. Mai mult decat atat, o piele sanatoasa reprezinta arma de aparare a organismului impotriva factorilor nocivi din mediu.

Pielea reprezinta partea cea mai sensibila a organismului nostru, iar o piele sanatoasa emana energie, vitalitate si frumusete. Mai mult decat atat, o piele sanatoasa reprezinta arma de aparare a organismului impotriva factorilor nocivi din mediu. De ce sa nu protejam atunci ceea ce ne protejeaza? Pielea necesita toata atentia si grija din partea noastra si putem face acest lucru apeland la proprietatile terapeutice ale parafinei. Efectul terapeutic al acesteia rezulta insa din imbinarea celor doi factori: termic si mecanic. Parafina reprezinta un produs obtinut din prelucrarea petrolului, cu structura sub forma de cristale, insipid si inodor, insolubil in apa si spirt, dar solubil in majoritatea solventilor organici. Cunoscuta pentru proprietatile sale elastice si pentru capacitatea sa de a-si reduce volumul prin racire, parafina exercita o usoara compresie asupra tesuturilor supuse actiunii sale.

Citește și:

In timpul aplicarii sale pe piele, parafina topita se raceste, formand o crusta. Pe masura ce se raceste, parafina emana caldura, temperatura de sub ea ramanand constanta, iar volumul diminuandu-se cu 10%. Care este insa scopul procedurilor pe baza de parafina? Prin difuzarea caldurii mai profund in tesuturi si prin accelerarea circulatiei sangelui, aceste proceduri favorizeaza intensificarea metabolismul loc precum si a proceselor metabolice din organism. In acelasi timp, toxinele din oraganism sunt eliminate. Catora dintre noi le sunt insa cunoscute virtutile de infrumusetare si de remodelare corporala ale parafinei? In cabinetele cosmetice insa, parafina este considerata de un real folos atunci cand vine vorba de intretinerea frumusetii pielii.

\"\" Masti de parafina utilizate in cosmetica

In “1000 de retete ale frumusetii”, Iulia Dribnohod ne dezvaluie cateva din efectele tratamentelor cu parafina asupra tenului. De ce sunt eficiente mastile pentru ten pe baza de parafina? Pentru ca ele favorizeaza infiltrarea substantelor active ale preparatelor aplicate sub masca intr-un strat mai profund al pielii. “Parafina blocheaza accesul aerului la piele, iar sub ea temperatura creste cu 1-2 grade Celsius. Masca nu emana caldura si umiditate in afara, iar acestea actioneaza in sensul ca inmoaie stratul cornos, deschid porii, dau posibilitate substantelor active sa ajunga in straturile profunde ale pielii. In timp ce se raceste, parafina provoaca efectul de compresie, in urma caruia, glandele sudoripare si sebacee se activeaza considerabil. Secretia sebacee se dilueaza si iese usor la suprafata, eliminand totodata aglomerarile de grasime”, ne explica aceasta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.