Setari Cookie-uri

Minighid al celor mai practicate tratamente anticelulitice

Celulita? De ce ne dorim sa nu fi auzit niciodata de odiosul cuvant sau sa nu fi fost nevoite sa ne confruntam cu aceasta problema? Pentru ca aspectul coajei de portocale este inestetic si reprezinta un adevarat pericol pentru frumusetea si elasticitatea pielii. Boala din ce in ce mai frecventa a timpurilor moderne, celulita este cauzata de alimentatia deficitara, de dereglarile hormonale, de un stil de viata sedentar, de o hidratare insuficienta, de stres, etc.

Comprese anticelulitice - Pentru eliminarea celulitei, in “Frumusete, o realitate la indemana”, Rodica Manole ne sfatuieste sa efectuam comprese anticelulitice cu decoct de iedera (2 linguri la o cana- se fierb timp de 10 minute), infuzie de cretusca (1 lingura la cana) sau infuzie de vita de vie (1 lingura la cana).

Exercitii fizice combinate cu exercitii de respiratie - Cu siguranta stii ca sedentarismul si fumatul favorizeaza aparitia celulitei asa ca nu ezita sa faci cat mai multa miscare fizica sau sa renunti la viciul fumatului. Urca scarile, fa plimbari cat mai lungi, fa exercitii de fitness, inoata, practica un sport care iti place, alearga! In combinatie cu anumite exercitii fizice, exercitiile de respiratie pot da rezultate pozitiva in combatarea celulitei. Intinsa pe spate, cu bratele de-a lungul soldurilor, tine genunchii indoiti si talpile sprijinite in podea. Ridica-te in sezut, sprijinindu-te pe brate, umeri si talpi si inspira adanc. Intoarce-te la pozitia initiala, de data aceasta expirand. Repeta procedura de 12 ori.

Citește și:

Dusuri alternative - Alternarea jeturilor calde cu cele reci in cadrul aceluiasi dus actioneaza pozitiv asupra pielii predispuse la celulita, dinamizand circulatia sangelui.

Alimentatie fara grasimi si bogata in lichide - Daca stilul tau alimentar include consumarea unor cantitati considerabile de carne, grasimi animale, prajeli, uleiuri hidrogenate, zahar, alcool, sare, bauturi acidulate, incearca pe cat posibil sa il schimbi. Inlocuieste aceste alimente prin fructe (banane, capsuni), legume (in special broccoli), cereale, nuci, alune deoarece au un continut ridicat de potasiu. Pentru a impulsiona producerea de colagen, medicii specialisti recomanda vitamina C. Ocazional, poti face o cura de siliciu sau poti consuma ceai de ghimbir. Evita sa faci treceri bruste de la perioade de abstinenta alimentara la perioade de satisfacere a poftelor culinare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.