Setari Cookie-uri

8 trucuri ca sa scapi de cearcane

Orice ora pierduta din somnul de infrumusetare are repercusiuni asupra sanatatii si stralucirii tenului nostru. Chipul capata o expresie obosita, ochii devin tristi, iar cearcanele nu intarzie nicio secunda sa-si faca simtita prezenta. Exista insa numeroase alte motive ce cauzeaza aparitia cearcenelor. Pe langa somnul insuficient, cearcanele mai pot semnala si o tensiune nervoasa neobisnuita, exces de amidon, lipsa vitaminei A, E sau a fierului sau chiar anumite probleme legate de glanda tiroida.

-Credibil sau nu, autosugestia are o mare putere asupra tonusului nostru energetic. Si creierul poate fi supus unor exercitii mintale. Repetandu-ti in gand ca nu esti obosita, vei convinge si organismul de acest lucru. Din moment ce organismul este odihnit, cearcanele pot fi ele “pacalite” sa apara.

-Pe piata exista o serie de produse cosmetice si tratamente ce incearca ameliorarea cearcenelor si tratarea zonei sensibile din jurul ochilor. Un efect pozitiv asupra cearcanelor il au produsele ce contin vitamina K, vitamina utila pentru vasoconstrictie, sau produsele speciale ce contin ingredienti vegetali, eficienti in stimularea circulatiei limfatice deficitare din jurul ochilor.

-Miscarile pe care le faci dupa aplicarea tratamentului sau a cremei anticearcan trebuie sa contribuie la o mai buna circulatie sanguina si limfatica. Tapoteaza usor zona ajutandu-te de varful degetelor.

Citește și:

-Daca totusi cearcanele continua sa persiste, apelati la ajutorul unui specialist. Pentru reducerea acestora, medicina moderna ne pune la dispozitie terapii speciale (de 6-8 sedinte) cu ionizari si drenaj limfatic.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo:

Compatibilitate in functie de culoarea ochilor

Cat de bine stii sa comunici?

Cele mai simple tehnici de relaxare la birou

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.