Setari Cookie-uri

Totul despre tratamentul cu toxina botulinica

Ridurile si pliurile cutanate de expresie sunt produse de contractura musculaturii delicate de sub piele de fiecare data cand zambim, cand radem sau cand ne incruntam. Cu cat ne exteriorizam mai mult emotiile cu atat ridurile vor fi mai adanci. De-a lungul timpului, contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adincirea ridurilor si la formarea altor pliuri cutanate. Si totusi, este foarte posibil ca la unele persoane aceste semne ale emotiilor noastre sa nu apara. Folosind aceasta substanta, Dysport - Toxina botulinica, pliurile dinamice se pot imbunatati.

CUM SE PROCEDEAZA? Procedura este simpla si sigura. Dysport - Toxina botulinica se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza putin lichid durerea este minora. Odata ce se incheie injectarea , de obicei nu exista discomfort. Nu este necesara anestezia locala si nici sedarea, recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj.

CAT DUREAZA EFECTUL? Efectul complet al tratamentului cu Dysport - Toxina botulinica nu este vizibil pentru 3-7 zile. Asa cum am mai mentionat efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizata incet de organism in 3-6 luni. Desi multi pacienti sint multumiti de efectele Dysport - Toxina botulinicaului, va fi necesara o noua injectare dupa aceasta perioada pentru a mentine aspectul neted al pielii.

Citește și:

EFECTE SECUNDARE? Sunt putine efecte secundare la aceasta tehnica. Pot aparea reactii alergice desi acestea sunt rare. Desi in anumite cazuri poate aparea caderea sprancenei, aceasta poate fi evitata. Cum? Nu se injecteaza decat la peste 1 cm de la sprancene. In ciuda acestor precautii, problema poate aparea insa va fi temporara, durand 2-3 saptamani.

SUNT O CANDIDATA POTRIVITA? Desigur doar o consultatie poate stabili acest lucru. Desi Dysport - Toxina botulinica e tolerata de multe persoane, pacientii cu afectiuni neurologice si femeile insarcinate nu se vor trata.

Dysport - Toxina botulinica si transpiratiile excesive

Transpiratiile excesive ( hiperhidroza) pot fi o serioasa problema atat din punct de vedere social cat si profesional, ducand la complexe si stres emotional. Pacientii cu hipertricoza generalizata necesita tratament medicamentos, in timp ce hipertricoza localizata poate fi tratata cu Dysport - Toxina botulinica. Cand se injecteaza local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoriparee, rezultand in abolirea producerii transpiratiei. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sunt riscuri de a leza musculatura profunda. Procedura este similara celei descrise anterior . Efectul apare intre 3-7 zile de la injectare, iar efectul dureaza intre 3-12 luni. Sunt necesare mai multe injectari pentru a mentine efectul in timp.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.