Setari Cookie-uri

Metode naturiste pentru tratarea acneei

Localizata pe pielea fetei, a pieptului, a spatelui si a umerilor, acneea afecteaza atat barbatii cat si femeile, atat tinerii cat si adultii, aparand in general ca o consecinta a dereglarii generale a metabolismului grasimilor. Cauzele aparitiei acestei afectiuni a pielii sunt insa mult mai numeroase: dezechilibrul glandelor cu secretie interna, tulburarile gastro-intestinale si hepatice, insuficienta suprarenala, tulburari ale sistemului neuro-vegetativ, etc.

Trebuie evitate lotiunile dure ce contin alcool intr-o proportie ridicata deoarece excita glanda sebacee, determinand-o sa produca si mai mult sebum.

Pentru atenuarea acneei si a puncteleor negre, Iulia Dribnohod, in “1000 de retele ale frumusetii” ne propune o crema utila ce poate fi preparata cu usurinta in casa. Se amesteca o lingurita de glicerina, o lingurita de suc de lamaie, 2 linguri de pulbere obtinuta din radacina de brusture si 1 galbenus de ou. Pasta obtinuta se aplica pe zonele cu probleme lasandu-se sa actioneze pe timp de noapte. Dimineata, dupa spalare, pe suprafetele afectate se aplica suc de lamaie diluat cu apa.

Pentru rezultate si mai bune, aceeasi autoare ne propune o cura interna cu urmatoarea infuzie. Peste amestecul obtinut din 100 de grame de radacina de badian, 100 de grame de turita mare si 50 de grame din planta trei frati patati se toarna jumatate de litru de apa. Se fierbe 5 minute, se infuzeaza timp de 8 ore, iar apoi se filtreaza. Zilnic, de patru ori pe zi, inainte de masa, se bea cate o lingura din infuzia obtinuta.

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste articole asemanatoare pe Grabo:

Un trecut ce ar fi trebuit sa insemne prezent

Totul despre El... studiindu-i forma mainilor

Cifra Dorintelor te ajuta sa descoperi profilul numerologic al partenerului

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.