Setari Cookie-uri

Ten frumos, stralucire de toamna

Toamna se numara bobocii, toamna se admira mai mult ca in orice alt anotimp bogatia naturii. Sezonul de toamna ne-a pus la dispozitie o minunatie de fructe si legume, numai bune de uns la suflet sanatatea si frumusetea noastra. Si tot in acest anotimp capricios, plin de ploi si soare, tenul nostru cel de toate zilele are nevoie de o ingrijire speciala. Ce trebuie sa facem insa in aceasta privinta? Nimic altceva... decat sa ne lasam tenul rasfatat de mastilor obtinute din legume si fructele de toamna.

In cosmetica, prunele pot fi intrebuintate sub forma mastilor cu efect astringent, curatand tenul gras, cu porii dilatati. Pentru un ten cu predispozitie spre acnee cu precadere in zona T, zdrobeste 6 prune si amesteca-le cu o lingurita de ulei de masline.

Datorita vitaminelor, continutului de tanin si pectina, gutuile sunt recunoscute pentru efectul lor astingent si de destindere a tesuturilor. Dupa ce ai curatat o gutuie de coaja si ai dat-o prin razatoare, amestec-o cu putin praf de argila alba. Dupa un sfert de ora, tenul se clateste cu infuzie de musetel. Pentru ca are un puternic efect de contractare a tesuturilor, gutuia (masca cu gutui) este recomandata doar in cazul tenurilor foarte grase.

Sursa: Garbo.ro

Citeste articole asemanatoare pe Garbo:

Sexualitate - Agresivitate -Viol

Dragul meu sot... m-am hotarat sa te inlocuiesc

Citește și:

Fapte si detalii neobisnuite din istoria iubirii

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.