Setari Cookie-uri

Acidul hialuronic in medicina si cosmetica

Acidul hialuronic este o substanta ce face parte din familia glicozaminoglicanilor, intalnita mai ales in cartilaje si in piele, unde tine laolalta fibre de colagen si elastina. La nivelul articulatiilor, pe langa rolul plastic de formare a colagenului, caruia ii confera rezistenta si flexibilitate, acidul hialuronic contribuie la secretia lichidului sinovial ce asigura lubrifierea componentelor articulatiei.

Unul dintre produsele pe baza de acid hialuronic este Restylane, un gel produs de bacterii, folosit pentru tramamentul ridurilor si cearcanelor. Acidul hialuronic confera pielii volum, elasticitate si prospetime. Cand este injectat in piele, acidul hialuronic atrage molecule de apa si hidrateaza portiunea respectiva, reducand ridurile, depresiunile sau alte imperfectiuni.

Efectul tratamentului cosmetic cu Restylane este similar cu efectul natural al acidului hialuronic ce se gaseste in organism, asa ca reactiile adverse sunt foarte rare. Acidul hialuronic din compozitia Restylane pur si simplu suplimenteaza lipsa acidului hialuronic din corp, cauzata de imbatranire, pentru a rorunji buzele sau pentru a ridica pielea si a umple ridurile ce se doresc tratate. Tratamentul cosmetic cu Restilylane este un tratament de medicina estetica folosit pentru:
• Corectarea ridurilor;
• Marirea buzelor;
• Corectarea liniilor de expresie (corectarea liniilor subtiri, superficiale din jurul ochilor, gurii si fruntii);
• Cute adanci;
• Corectarea contururilor faciale (corectarea obrajilor si a barbiei);
• Marirea volumului buzelor.

Citește și:

Efectul tratamentului variaza de la persoana la persoana. Rezultatele tratamentului depind de factori ca varsta persoanei, stilul de viata, structura pielii si gradul de perfectiune cerut. Majoritatea pacientilor au nevoie de un tratament aditional dupa un an de la prima administrare. Acidul hialuronic, fiind o substanta naturala, este absorbit de organism in timp si din aceasta cauza tratamentul trebuie repetat periodic pentru ca efectul sa persiste. Tratamentele cosmetice cu Restylane sunt rapide, sigure si eficiente. Din moment ce nu este extras din animale, exista riscul unor reactii alergice.

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.