Setari Cookie-uri

Tenul cu acnee - Forumul Healthy

Acneea reprezinta o problema a tenului destul de suparatoare cu care multi tineri se confrunta.. Aceasta reprezinta de fapt infectarea porilor de la nivelul tenului, insa nu este echivalenta cu simpla prezenta a cosurilor (tot o inflamare a porilor) pe fata.

Acneea reprezinta o problema a tenului destul de suparatoare cu care multi tineri se confrunta.. Aceasta reprezinta de fapt infectarea porilor de la nivelul tenului, insa nu este echivalenta cu simpla prezenta a cosurilor (tot o inflamare a porilor) pe fata.

De fapt, diferenta dintre cosuri si ceea ce numim deja acnee se refera la germenii bacterieni cu care porii fetei au fost infectati. In mod normal pe pielea noastra exista multe bacterii, coci, streptococi etc, insa agresivitatea acestora nu depaseste puterea de aparare a pielii. Uneori, prin dilatarea porilor, aceste bacterii patrund in acestia de unde sunt cu greu indepartate prin spalare, se inmultesc local si determina infectia foliculului pilos pe care o numim popular “cos”.

Acneea insa are la baza mecanismul descris mai sus, cu proprietatea ca agentul patogen de data aceasta nu mai este unul normal de la nivelul pielii, ci este reprezentat de o bacterie mult mai agresiva si totodata rezistenta la tratament. Asa se explica de ce acneea este atat de suparatoare, greu de tratat si nu raspunde cu usurinta la tratament. Mai mult, prin “stoarcerea cosurilor”, practica de care majoritatea adolescentilor nu se pot abtine, duca la imprastierea pur si simplu pe restul suprafetei de piele infectata (rezulta suprainfectie) sau neinfectata (rezulta infectia si extinderea acneei).

Citește și:

Este important de mentionat ca riscurile acneei pot fi deosebit de grave, mai ales prin stoarcerea puroiului din cosuri, cand bacteriile agresive au contact cu sangele si patrund in acesta. Locul de drenare sau comunicare a traseului sanguin de la nivelul fetei e strans legat de sinusurile venoase craniene, astfel ca nu rare sunt cazurile de meningoencefalita la persoanele cu acnee veche care obisnuiesc sa isi stoarca cosurile.

Leacuri pentru acnee

Cititoarea noastra lailaa ne cere ajutorul in privinta acneei: " Am un ten acneic si gras. Am incercat tot felul de retete, dar in zadar. Ce produse ati putea sa imi recomandati? multumesc, pur si simplu nu stiu incotro sa o iau..."

Elliutza are un leac: "Fetelor, acneea e boala grea...si eu am luptat f mult cu ea, am folosit f multe produse, inclusiv Zynerit, am luat antibiotice, am fost la dermatolog, am fost la Institutul Cantacuzino unde am facut acel vaccin in 2 serii... F. mult m-am chinuit, insa mi-au trecut cand am inceput sa iau anticonceptionale, nu de tot, dar am fost multumita, acum insa am renuntat la pastilele acelea, sper sa nu revina cosurile ca inainte. Trebuie sa fim constiente ca de vreme ce am avut cosuri nu putem avea tenul perfect pe viitor, dar macar sa-l aducem la o forma satisfacatoare!"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.