Setari Cookie-uri

Feriti-va de substantele nocive din cosmetice

Alergii, iritatii, efecte toxice asupra organelor interne sau chiar cancer sunt doar cateva dintre riscurile la care ne expunem zilnic, utilizand produse cosmetice care contin ingrediente nocive! Zilnic, o femeie intra in contact cu cel putin 100 de substante chimice, unele dintre ele fiind periculoase, doar prin rutina de ingrijire cotidiana. Ti-ai fi inchipuit vreodata ca gelul de dus, crema hidratanta sau parfumul iti sunt, uneori, inamici?

Ingrediente nocive, daca sunt utilizate pe termen lung

Parfum / Fragrance: De cele mai multe ori, suntem incantate de aroma placuta a unui produs cosmetic, insa, daca acesta contine parfum sintetic, ne expunem riscului de a dezvolta alergii. Parfumul sintetic utilizat pe termen lung este nociv pentru piele. Acest ingredient se gaseste in foarte multe produse cosmetice de pe piata, de la parfum industrial, sampon si balsam, pana la creme hidratante si produse cu factor de protectie solara.

Sodium Lauryl/Laureth Sulfate si Ammonium Lauryl/Laureth Sulfate (SLS si ALS): Aceste ingrediente sunt utilizate la scara larga in industria de infrumusetare, gasindu-se in pasta de dinti, geluri de dus, sampoane, fonduri de ten si chiar creme hidratante. Utilizate pe termen lung, insa, sensibilizeaza pielea si produc iritatii si alergii cutanate, conform studiilor realizata de organizatia specialistilor in ingrediente cosmetice, CIR.

Citește și:

Sursa: Kudika.ro

Citeste si alte articole peKudika. Noi iti recomandam:

Igiena intima: plante medicinale

Marea batalie: Sex vs. Ciocolata

Vedete Care Au Uitat de Machiaj

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.