Kudika
27 Martie 2009

Ingrijirea completa a tenului ar trebui realizata de fiecare femeie o data pe saptamana, spre exemplu intr-o seara din week-end. Aceasta nu trebuie efectuata mai des pentru ca include si abraziunea tenului care nu trebuie efectuata frecvent. Este important sa se efectueze seara pentru ca presupune curatarea porilor ce raman cateva ore dilatati, iar ziua s-ar umple de praf si ati sterge practic efectul de curatare a porilor.

Pasul 5

Inainte de aplicarea unei masti hidratante va trebui sa “inchidem” porii pentru a nu-i “umple” din nou cu elementele pe care le aplicam ulterior pe ten. In saloanele de cosmetica exista metode bune pentru acest efect, multe dintre acestea folosind unde ce stimuleaza inchiderea porilor. Dar pentru ca vrem sa obtinem acest efect acasa, se recomanda spalarea tenului cu apa rece (are efect constrictor), folosirea unei lotiuni tonice si asteptati apoi 10 minute pana la urmatorul pas.

Pasul 6

Este pasul de ingrijire finala cand nu mai folosim produse de curatare ci produse destinate problemelor tenului nostru: riduri, hidratare etc. Asadar, acum puteti aplica o masca hidratanta pentru ten, de preferabil naturala, sau puteti folosi o crema intens hidratanta pe baza de apa (nu grasimi, acestea acopera porii si nu lasa pielea sa respire). Este de preferabil sa folositi o crema hidratanta (cu colagen, elastina, vitamina C si/sau coenzima Q10) in locul uneia antirid cu efect de lifting care doar va netezeste pielea, dar nu rezolva cauza care a dus la aparitia ridurilor: degradarea structurii subcutanate de colagen. Colagenul este o substanta proteica fibrilara care formeaza o retea de fibre sub piele, mentinandu-i strcuctura. El este secretat numai in prezenta vitamine C, iar alaturi de elastina confera fermitatea si elasticitatea pielii. ConzimaQ10 are efecte in special regenerative. De aceea aceste componente sunt esentiale pentru o crema de ingrijire, putandu-se adauga si vitaminele A si E.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: