Cosmetica medicala reprezinta o abordare complexa a frumusetii pielii corpului si a tenului, imbinand atat metode si tehnici medicale cat si tratamente cosmetice.

Ce este cosmetica medicala?

Fata de cosmetica obisnuita ce implica ingrijirea si intretinerea frumusetii pielii folosind diverse creme, masti si tratamente spa, cosmetica medicala aduce in plus o abordare specifica a pielii incercand tratarea problemelor acesteia combinand metode cosmetice cu tehnici medicale adecvate. Cosmetica medicala poate include atat tratamente medicamentoase aplicate pe piele sau administrate sistemic (oral, injectii) cat si tehnici terapeutice speciale.

Cui ii este adresata cosmetica medicala?

Pentru a intelege mai bine cosmetica medicala imbina chirurgia plastica, dermatolologia, masajul terapeutic si farmacologia. Astfel cosmetica medicala este adresata tuturor persoanelor care prezinta o patologie mai mult sau mai putin grava a pielii, in special a tenului: cicatrici, vergeturi, pete maronii, acenee, cuperoza, diverse infectii etc. De asemenea cosmetica medicala se adreseaza si persoanelor ce au nevoie de remodelare sau vor sa accentueze anumite trasaturi (spre exemplu injectii cu botox, acid hialuronic etc). Tratamente prin cosmetica medicala

Un mare avantaj al cosmeticii medicale este acela ca medicii specilaisti ofera un tratament individualizat persoanei respective, de aceea uneori nici nu sunt afisate preturile exacte ale unor tratamente, acestea putand sa difere de la o persoana la alta, sa fie necesare combinarea a mai multor tehnici etc.

De asemena persoana care cere consultul specialistului va fi intrebata si despre alte boli sistemice precum si despre alte tratamente pe care le-a luat sau le ia in momentul consultului, astfel terapia va fi adevata in functie de interactiunile medicamentoase dar si de starea de sanatate a intreg organismului.

Atentie la tratamentele periodice

Anumite tratamente cu scop mai ales de intretinere ci nu neaparat curative (acestea din urma adesea necesitand un tratament continuu) nu trebuie facute la scurt timp inaintea unui eveniment important (o prezentare, nunta etc), caci acestea sensibilizeaza pielea sau tenul si pot da aspecte rosiatice, pete sau va este interzisa expunerea la soare sau praf ori folosirea produselor de machiaj pe o anumita perioada de timp. In general tratamentele periodice se fac de cateva ori pe an, astfel le puteti programa cu grija.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: