Setari Cookie-uri

7 remedii impotriva balonarii

Balonarea reprezinta acea problema jenanta cu care multe dintre noi se confrunta si careia nu-i putem nega senzatiile de disconfort fizic create.

Deoarece stresul cauzeaza balonarea, stresul trebuie inlaturat. Prin urmare, exercitiile de yoga si respiratiii, exercitiile de gimnastica a abdomenului, masajele, dusurile de relaxare a regiunii abdominale sunt metode excelente de relaxare, de indepartare a stresului si de combatere a balonarii.

Urmatorul amestec de plante este cunoscut drept o solutie eficienta de tratare a balonarii: Se amesteca 15 g de fructe de cardamom, 15 g de radacini de oligeana, 15 g radacini de valeriana, 35 g frunze de izma, 35 g flori de musetel. Se fierb 3 cani cu apa cu 2 lingurite din acest preparat pentru aproximativ 15 minute, iar ceaiul obtinut se strecoara si se consuma dupa ora 12 sau seara, inainte de culcare. O ceasca cu ceai in cele doua momente ale zilei este suficienta.

Patrunjelul beneficiaza si el de proprietati ce ajuta la combaterea simptomelor balonarii. O legatura de patrunjel verde si proaspat, consumata zilnic timp de 14 zile, este indicata in cazul balonarii. Daca ideea de a consuma patrunjel crud nu ii este tocmai pe plac stomacului tau, incearca sa adaugi patrunjelul in mai toate salatele pe care le consumi.

Citește și:

Daca stomacul tau iti permite, consuma dis-de-dimineata, inainte de a lua micul dejun, o jumatate de pahar cu apa amestecat cu o jumatate de pahar de suc proaspat de lamaie.

Inainte de masa, consuma ceai de menta amestecat cu ceai de papadie si anason. Infuzia de seminte de marar poate inregistra si ea rezultate pozitive impotriva balonarii, avand efect accelerat. Infuzia de seminte de marar se obtine prin oparirea unei lingurite si jumatate de marar in 300 ml de apa. Se bea aceasta infuzie atunci cand este calduta. Carbunele vegetal care se gaseste in farmacii sub forma de capsule actioneaza ca un absorband de gaze intestinale si bacterii, reducand astfel durerea abdominala. Iar pentru ca cei din urma sunt cei dintai, nu uita de ceaiul de menta sau de infuzia de chimen. Sunt deja arhicunoscute pentru actiunea lor de calmare a muschilor abdominali, de reglare a digestiei si de combatere a gazelor intestinale.

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

De-a fir a par despre balsam
Coafura ca arta. 16 coafuri excentrice
Secretul unui bronz sanatos si uniform

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.