Regim pentru gastrita - FH

Regim pentru gastrita - FH
Kudika
2 Septembrie 2009

Gastritele sunt patologii frecvent diagnosticate, mai ales in stare cronica, gastritele cronice rezultand in urma unei evolutii discrete si indelungate. Pacientul ajunge la medic datorita simptomelor pe care le are si pe care desi o vreme le-a putut neglija, in timp au devenit tot mai violente si nu-i mai dau pace.

Edorina05 a urmat un regim care a dat rezultate: "Cateva sfaturi care pe mine m-au ajutat enorm; mananca incet, numeri pana la 30 cand mesteci mancarea, apoi inghiti, mese regulate, 3mese principale si 2 gustari. NU MANANCI: fructe crude, dulciuri, paine proaspata, fierbinte, rece, grasimi, iute, nu te intinzi in pat dupa masa, daca ai arsuri bei apa cu inghitituri mici si vor ceda, bei ceai de: coada soricelului, sunatoare, galbenele, urzica moarta, talpa gastei, nu bei cafea sau daca nu poti renunta la ea ,o diluezi cu lapte in parti egale, poti bea ceai verde. Sanatate si rabdare."

Macariesl_yahoo_com a avut gastrita in urma cu 4 ani si a tinut urmatorul regim: "Buna, eu am avut gastrita in urma cu 4 ani si pe langa tratamentul urmat la indicatiile doctorului cu Omeran sau Omez (e acelasi lucru), am urmat un regim alimentar putin mai strict, adica: fara prajeli, chiar si ouale ochiuri le poti firbe si ies la fel de bune, multe lactate care calmeaza durerile si anihileaza acidul, dar sa nu fie fermentate, cea mai indicata e smantana, de evitat citricele, poti consuma in schimb banane care sunt un pansament gastric foarte bun, inlocuiesti rosiile si castravetii cu ardei, tot ce e facut cu faina, adica produse de patiserie sa le consumi dupa o zi de la fabricatie, nu cand sunt proaspete si in principiu tot ce te deranjeaza trebuie eliminat macar sase luni.
Succes si curaj ca e mai usor decat pare si se trateaza fara probleme."

Fina_mary ne ofera o reteta pentru pansament gastric: "Pansament gastric
2 lg faina din seminte de in, 1 lingurita suc de lamaie, 200 ml apa
Se fierbe faina de in 10 minute, in clocot, la foc mic, amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Apoi se omogenizeaza cu sucul de lamaie.Se administreaza cu 1/2 ora inainte de masa.Bun pt.gastrite si ulcer gastro-duodenal.Va spun din proprie experienta.Multa sanatate."

Voi ce regimuri ati urmat pentru problemele gastrice. Va invitam sa ni le martrisiti pe Forumul Healthy.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: