Setari Cookie-uri

8 Situatii in care nu ai voie anticonceptionale

Pilulele contraceptive reprezinta cea mai preferata metoda de prevenire a sarcinii folosita de femei la momentul actual.

Pilulele contraceptive reprezinta cea mai preferata metoda de prevenire a sarcinii folosita de femei la momentul actual.


contraindicatiile pilulelor contraceptive Sunt femei care nu merg la medicul specialist pentru a urma o serie de analize si pentru a gasi metoda contraceptiva cea mai potrivita stilului lor de viata si situatiei de sanatate.


Multe femei prefera sa isi procure singure anticonceptionalele in functie de ceea ce citesc sau afla din surse informationale sau de la prietene. In special aceste femei trebuie sa fie foarte atente la contraindicatiile pilulelor contraceptive.


Exista mai multe tipuri de pilule contraceptive pe piata: cu mai multi hormoni, cu un singur tip de hormon, microdozate sau nu – aceste sortimente fiind create pentru a se adapta la mai multe stiluri de viata si conditii de sanatate pe care femeile le pot prezenta.


De aceea o pilula contraceptiva care se potriveste foarte bine unei femei, s-ar utea ca pentru alta sa fie total contraindicata. Pilulele contraceptive au multe contraindicatii, de aceea este important sa cititi foarte atent prospectul, sa nu faceti nicio abatere pe principiul “nu mi se poate intampla tocmai mie” si sa consultati medicul specialist.

8 situatii in care nu ai voie anticonceptionale


La fumatoare



Pentru fumatoare mai ales contraceptivele care contin estrogeni sunt contraindicate pentru ca au un risc foarte mare de tromboza, adica de formare a cheagurilor de sange. Aceasta situatie este foarte grava pentru ca se pot produce de la tromboflebite (cu risc major pentru unfarct pulmonar secundar si risc important de deces) pana la infarcte cu urmari deosebit de grave. Daca sunteti fumatoare si cautati o metoda contraceptiva, este obligatoriu sa consultati medicul ginecolog.

La femeile care doresc sa aiba o sarcina



Cel putin cu jumatate de an inainte de a concepe o sarcina trebuie sa renuntati la anticonceptionale, recomandabil este cu un an inainte. De asemenea femeile care au aflat ca sunt deja insarcinate trebuie sa renunte urgent la anticonceptionale daca isi administrau deja si undeva s-a produs o eroare in administrarea pilulelor, eroare ce a permis sarcina.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.