Setari Cookie-uri

Analize si investigatii pentru hemoroizi

Hemoroizii reprezinta o reala problema cu care tot mai multe persoane se confrunta inca de la varste tinere, cauzele acestei patologii fiind legate de stilul de viata al omului modern.

Medicul specialist poate decela prezenta hemoroizilor la un tuseu rectal, insa ceea ce este foarte important reprezinta simptomul care a adus pacientul la medic.

Adesea se intampla ca sangerarea sa fie simptomul care a alarmat pacientul si nu durerea, asa cum ne-am astepta. Din pacate insa prezenta sangelui in scaun poate avea si alte cauze, suficient de serioase incat merita investigate.

analize medicale si investigatii pentru hemoroizi

Pentru ca si cancerul de colon poate avea in faze incipiente ca unica manifestare sangerarea in scaun, protocolul medical impune ca orice sangerare rectala la adult sa fie certificata printr-o investigatie specifica numita colonoscopie. Din pacate incidenta cancerului de colon in tara noastra nu este deloc de neglijat.

Pe scurt am putea spune ca urmatoarele investigatii ajuta in depistarea hemoroizilor:
• Examinarea orificiului anal – se pot observa cu ochiul liber hemoroizii externi (aceasta examinare o poate realiza si pacientul in intimitatea cainului)
• Tuseul rectal – prin care medicul curant poate palpa hemoroizii interni
• Anuscopia – examinara orificului anal cu un instrument ce permite vizualizarea hemoroizilor
• Rectoscopie – examineaza ultima portiune a intestinului gros, putand decela si patologii ale rectului si anusului (fisuri anale, cancer rectal)
• Colonoscopie – permite examinarea intregului colon, considerata astazi o investigatie de screening pentru cancerul de colon.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.