Setari Cookie-uri

Premiera impotriva Cancerului Hepatic

Chemoembolizarea transarteriala, cea mai noua procedura de tratament pentru pacientii cu cancer hepatocelular nerezecabil chirurgical sau ablativ, a fost realizata de catre dr. Cristian Mugur Grasu, medic primar radiologie – imagistica medicala.

O premiera pentru sistemul medical privat a avut loc in cadrul Clinicii de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic. Mai exact, un pacient, depistat cu o tumora hepatica, a fost supus unei chemoembolizari intraarteriale cu particule incarcate cu citostatic.

cancer hepatic tratament
Chemoembolizarea transarteriala, cea mai noua procedura de tratament pentru pacientii cu cancer hepatocelular nerezecabil chirurgical sau ablativ, a fost realizata de catre dr. Cristian Mugur Grasu, medic primar radiologie – imagistica medicala, Clinica de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic.

”In cadrul Clinicii de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic se efectueaza zilnic proceduri medicale importante. Asistam astfel, la o noua procedura pentru tratarea hepatocarcinomului nerezecabil, prin introducerea unui nou concept de chemoembolizare transarteriala.

Citește și:

Microparticulele incarcate cu medicamente citotoxice actioneaza la nivelul tesutului tumoral, evitandu-se efectele adverse ale chimioterapiei sistemice. Tratamentul se poate aplica cu succes la persoanele cu boala hepatica in stadiul intermediar, acolo unde se regasesc mai mult de 3 noduli peste 3 cm, sau 1 nodul peste 5 cm,” a declarat dr. Mugur Grasu, medic primar radiologie – imagistica medicala, Clinica de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic, in cadrul unei conferinte de presa, in data de 21 noiembrie 2012.

Pentru ca Romania se confrunta cu un numar tot mai mare de cazuri de cancer hepatic, necesitatea unor astfel de terapii este absolut necesara, lucru sustinut de prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, seful clinicii de Medicina Interna din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

”Prevalenta ridicata a afectiunilor hepatice necesita noi metode terapeutice, precum si tehnologie interventionala moderna. Procedura de chemoembolizare transarteriala cu particule cu particule incarcate cu citostatic vine in sprijinul pacientilor diagnosticati cu cancer hepatocelular, care prezinta contraindicatii chirurgicale. Aceasta este acceptata ca metoda de tratament pe baza criteriilor Milan si se inscrie in algoritmul de tratament propus la Barcelona”, a adaugat prof. univ. dr. Mihai Voiculescu.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.