Setari Cookie-uri

5 Analize pentru COLON IRITABIL

Sindromul de intestin iritabil, cunoscut si sub numele de boala functionala intestinala sau colon iritabil” reprezinta de fapt o tulburare a functiei normale colonice, care prezinta manifestari diverse si care este tot mai frecventa in populatie.

Irigografie

Irigografia este o metoda de diagnostic pentru patologia colonului si consta in opacifierea colonului cu pasta baritata care se introduce prin rect. Este necesara o pregatire prealabila a pacientului care consta in regim igienodietetic, clisma evacuatorie si administrare de laxativ.

colon iritabil analize emdicale

Irigografia este o metoda folosita de multa vreme si poate arata prezenta unor fistule, a unui cancer, a diverticulilor, a spasmelor colonice, a megacolonului sau dolicocolonului, a patologiei inflamatorii colonice etc.

Colonoscopie

Colonoscopia reprezinta o metoda imagistica de investigare a colonului, foarte utila pentru ca permite si prelevarea unor probe bioptice sau tratarea unor zone de hemoragie a mucoasei ori eradicarea unui polip colonic – toate in cadrul aceleasi interventii. Colonoscopia este indicata astazi in tot mai multe patologii ale colonului, fiind totodata recomandata si celor care prezinta sange in scaun.

Citește și:

analize medicale pentru colon iritabil - colonoscopie

Colonoscopia poate detecta o gama larga de boli ale colonului, inclusiv cancerul de colon.

Aceasta investigatie este inclusa in zilele noastre si in schemele de screening pentru cancerul de colon.

Foto1@Depositphotos, Foto2@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.