Setari Cookie-uri

Lipsa donatorilor de organe i-a determinat pe cercetatori sa construiasca ficati miniaturali din celule stem

Cercetatorii japonezi au reusit sa creeze ficati miniaturali si functionali (lobi) din celule stem, in laborator.

"Cu ajutorul acestui gen de studii, se vor putea gasi alternative viabile care sa inlocuiasca transplanturile de organe. Totodata, ar putea ajuta si la testarea medicamentelor noi din piata. Reactiile unui organ uman la medicamente sunt mult mai demne de incredere in ceea ce priveste asemenea teste, decat organul unui animal de laborator”, a adaugat presedintele ARBACS.

In prezent, exista peste 100.000 de oameni in intreaga lume care au nevoie de transplanturi de organe, iar aproximativ 10% dintre americani necesita un ficat nou. Descoperirea celulelor stem embrionare in 1981 a oferit posibilitatea ca organele sa poata fi cultivate in laborator. Mai tarziu, descoperirea celulelor stem pluripotente induse a oferit posibilitatea de a construi organe din celulele nediferentiate ale unui pacient, astfel incercand sa elimine problemele legate de compatibilitate.

Citește și:

Medicina Regenerativa este considerata avangarda medicinei secolului XXI, potrivit U.S. Department of Health and Human Services, si studiaza procesul prin care se creeaza tesuturi functionale, prin care se repara sau se inlocuieste tesutul/ organul a carui functie s-a pierdut din cauza varstei, a bolilor sau a afectiunilor congenitale.

Membrii ARBACS sunt entitati care actioneaza in domeniul procesarii si stocarii de celule stem, institutii autorizate de catre Ministerul Sanatatii prin Agentia Nationala de Transplant si care respecta toate normele legale in vigoare. ARBACS incurajeaza competitia intre bancile private de celule stem.

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.