Setari Cookie-uri

Specialistii atentioneaza: Bolile inflamatorii intestinale, tot mai frecvente in randul tinerilor

Bolile inflamatorii intestinale se manifesta prin dureri abdominale, diaree (care poate sa dureze saptamani sau chiar luni intregi), incontinenta, oboseala.

„In cazul bolilor intestinale inflamatorii, din care fac parte boala Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica, una dintre problemele majore este legata de diagnosticare. In foarte multe situatii, pacientii trec prin mai multe examinari inainte de a primi diagnosticul corect. Pot trece cateva luni sau chiar ani, intrucat simptomele BII sunt insuficient cunoscute iar uneori simptomatologia poate fi comuna cu a altor afectiuni ale tractului gastrointestinal. Cu o diagnosticare corecta si un tratament adecvat stabilit de comun acord cu medicul curant, pacientii cu BII pot avea o viata normala. In plus, acestia nu vor avea nevoie de spitalizari frecvente, ceea ce va reduce din costurile suportate de sistemul de sanatate”, a declarat Prof. Dr. Mircea Diculescu Presedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

Citește și:

Jumatate dintre pacientii cu BII experimenteaza frecvent recidive ale bolii si de multe ori manifesta si alte afectiuni intestinale. Aproximativ 53% dintre pacientii cu boala Crohn necesita spitalizare la 10 ani dupa diagnosticare, 30-50% dintre pacienti au nevoie de interventii chirurgicale si pana la 20% dintre acestia necesita o a doua operatie in 5-10 ani. In cazul a 20-40% dintre pacienti, BII sunt asociate cu aparitia unor altor afectiuni, precum cele ale ochilor, articulatiilor sau pielii.

Pentru a atrage atentia publicului larg, a autoritatilor si a factorilor de decizie asupra incidentei si gravitatii BII, Federatia Europeana a Asociatiilor de Pacienti cu Boala Crohn si Colita Ulcerativa si Organizatia Europeana de boala Crohn si Colita Ulcerativa au initiat campania de sensibilizare a opiniei publice "Join the fight against IBD" (Fiti alaturi de noi in lupta impotriva BII). Scopul acestei campanii, aflata la a doua editie, este acela de a imbunatati intelegerea generala in ceea ce priveste impactul fizic si socio-economic al bolii si imbunatatirea accelarata a standardelor de ingrijire a pacientilor cu BII in randul institutiilor din sanatate, furnizorilor de servicii medicale si autoritatilor. Anul acesta, campania a avut loc intre 13-14 februarie la Viena, cu ocazia celui de-al 8-lea congres al ECCO.

Citește și:

Cititi si:

Analize medicale pentru colon iritabil

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.