Kudika
18 Ianuarie 2008

Produsele lactate sunt adevarate surse de sanatate, ele regasindu-se, intr-o forma sau alta, printre recomandarile oricarei diete bine gandite. Asta pentru ca laptele si produsele derivate reprezinta principala sursa de calciu, un element absolut necesar organismului, si totodata o importanta sursa de proteine.

Controlul dietei nu inseamna neaparat renuntarea definitiva la toate aceste produse ci mai degraba gasirea pragului de toleranta pentru lactoza si a acelor alimente care pot fi mai bine tolerate. Pentru cei care au simptome la cantitati foarte mici de lactoza exista aditivi de lactaza care se adauga laptelui pentru a hidroliza lactoza la compusi ce pot fi absorbiti. Exista si tablete si forme incapsulate de lactaza care permit consumarea unor alimente solide ce contin lactoza. Insa, pentru persoanele cu inatoleranta severa la lactoza, acestea se pot dovedi ineficiente, alternativa fiind o dieta care sa excluda produsele ce contin lactoza definitiv.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: