Setari Cookie-uri

Un nou caz mortal de gripa porcina in Romania

O femeie in varsta de 29 de ani diagnosticata cu gripa A/H1N1 si care suferea de mai multe afectiuni a murit la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, acesta fiind al doilea deces inregistrat in ultimele zile la Iasi, la pacienti diagnosticati cu gripa noua.

Potrivit managerului Spitalului de Obstetrica Ginecologie din Ploiesti, medicul Calin Boeru, femeia in varsta de 23 de ani este din localitatea prahoveana Carbunesti si se afla la Sectia de Terapie Intensiva a spitalului dupa ce a fost infectata cu virusul AH1N1, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, tanara a ajuns la spital la mijlocul saptamanii trecute, iar joi au aparut primele simtome.

"Avand experienta a astfel de cazuri, joi, in ziua in care au aparut primele semne ale gripei, am anuntat Spitalul de Boli Infectioase si tot joi am inceput tratamentul pentru gripa AH1N1, curand boala a fost confirmata de analizele de laborator facute vineri la Bucuresti", a declarat pentru MEDIAFAX managerul Maternitatii Ploiesti.

Acesta a precizat ca sambata dimineata femeia a fost supusa unei operatii de cezariana, operatie efectuata in saptamana a 28 de sarcina. La nastere, fatul avea 900 de grame, iar starea lui generala era foarte proasta, iar in aceste conditii a supravietuit doar o zi, a mai spus medicul Calin Boeru.

Acesta este primul caz de infectare cu virusul AH1N1 in acest an in judetul Prahova.

Sursa: 9ma.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.