Setari Cookie-uri

Cum sa previi racelile

Masurile de igiena personala sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa: spalarea permanenta cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, evitarea zonelor aglomerate, respectarea unui regim de viata sanatos, adoptarea unei tinute vestimentare de protectie impotriva frigului, etc.

- Evitarea zonelor aglomerate

- Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse)

- Adoptarea unei tinute vestimentare de protectie impotriva frigului.

Pentru prevenirea aparitiei formelor severe de imbolnavire recomandam tuturor persoanelor care prezinta simptome de boala – febra, rinoree, tuse, dureri de cap, dureri musculare si/articulare sa se prezinte la medicul de familie pentru consult si tratament adecvat.

Totodata reamintim ca administrarea antibioticelor nu are eficienta asupra infectiei gripale si recomandam evitarea administrarii oricarui tip de antibiotic inainte de prezentarea la medic.

Pana la data de 9 ianuarie 2011 la nivel national au fost efectuate aproximativ 1.100.000 vaccinari impotriva gripei din care un procent de 49,9% la grupa de varsta de 65 ani si peste.

Citește și:

Ministerul Sanatatii va continua sa informeze populatia asupra evolutiei infectiilor respiratorii la nivel national, saptamanal, in ziua de miercuri, pe baza datelor raportate de la nivel national de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, precum si ori de cate ori este nevoie.

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.