Setari Cookie-uri

Ciuperca piciorului? Afla despre preventie si tratament

Ciuperca piciorului (piciorul atletului sau Tinea pedis) reprezinta o patologie destul de frecventa, iar in sezonul rece aceasta este si mai frecventa si simptomatica din cauza mentinerii umiditatii piciorului.

Curatarea picioarelor la baie trebuie facuta amanuntit. De aceea noi recomandam sa va "inarmati" cu o periuta de dinti de preferat cu perii de pe margine mai lungi, pe care o veti sapuni bine si sa veti curata pe sub unghiile picioarelor (care trebuie sa fie taiate) si va veti freca riguros printre degete. Aceasta conduita trebuie sa o adoptati la fiecare baie sau dus.

Papucii personali


Este indicat sa purtati papucii personali si sa aveti piciorul incaltat cu sosete si nu gol in papuc pentru ca sosetele absorb umiditatea si va mentin piciorul uscat. Nu mergeti niciodata la baie descult, mai ales daca stiti ca aveti un memru in familie care prezinta ciuperca piciorului sau mergeti la o baie comuna (stati cu chirie, in camin, la salile de fitness, la bazin etc.).

ciuperca piciorului, tinea pedis sau piciorul atletului

Purtati intotdeauna sosete si papuci personali. Singura situatie in care puteti merge descult fara grija este aceea in care va aflati in mediul rural, desi exista si in iarba riscul de a contacta unii paraziti care se prezinta sub forma unor viermisori mici care perforeaza pielea.


Nu este recomandat sa folositi alte creme pentru picioare pentru ca acestea pot mentine umiditatea. Puteti folosi insa spray-uri pentru mentinerea picioarelor uscate sau scrub-uri de baie pentru picioare.


Schimbarea sosetelor


Schimbati zilnic sosetele. Chiar daca pare un indemn usor ofensiv, totusi nu toate persoanele respecta aceasta regula. Chiar trebuie respectata.

Daca aveti deja ciuperca piciorului

ciuperca piciorului, tinea pedis sau piciorul atletului

Daca aveti deja ciuperca piciorului se recomanda sa respectati toate regulile de mai sus si sa urmati cu strictete tratamentul pentru ca altfel ciuperca piciorului devine repede rezistenta la acesta.

Healthy iti recomanda si alte articole despre ciuperca piciorului:

Ciuperca piciorului e mai comuna decat credem


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.