• Cazurile de imbolnavire au fost inregistrate in ultimele 2 saptamani in colectivitati de copii scolari si prescolari din municipiul Suceava.
  • Pana astazi, 16 iunie 2012, la nivelul judetului s-au inregistrat 42 cazuri de meningita virala, din care 36 in municipiul Suceava.

focar meningita virala la copii, epidemie meningita la copii

  • Dintre cele 36 cazuri, un numar de 18 cazuri (17 copii si un adult) au fost intr-un focar dintr-o gradinita din municipiu;
  • alte 10 cazuri au fost secundare in colectivitati de copii scolari si prescolari din orasul Suceava.

La alte 8 cazuri sporadice din municipiul Suceava nu a fost stabilita legatura epidemiologica directa cu focarul initial.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

In judet au fost inregistrate 3 cazuri intr-un focar rural si alte 3 cazuri sporadice.
Rezultate preliminare ale investigatiilor de laborator de la focarul initial din municipiul Suceava sugereaza imbolnavirea cu enterovirusuri.

Enterovirusurile circula in sezonul cald (primavara-vara) si se transmit pe cale fecal-orala prin maini murdare, alimente si obiecte contaminate, mai ales in colectivitatile de copii, transmiterea fiind favorizata de deficiente de igiena personala (spalatul mainilor).

Specialistii Directiei de Sanatate Publica Suceva au intensificat supravegherea epidemiologica la nivelul judetului in special in colectivitatile de copii, pentru a identifica precoce alte eventuale cazuri; de asemenea au fost efectuate activitati de dezinfectie in colectivitatile de copii si au fost facute instruiri igienico-sanitare cu personalul acestor institutii.

Ministerul Sanatatii: Situatia infectiilor respiratorii si gripa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: