Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru Hepatita C

Testarea hepatitei C ar trebui sa se realizeze anual pentru ca este o boala cu incidenta mare si care totodata nu doare, nu prezinta simptome evidente!

Analize medicale pnetru Hepatita C

Hepatita C - despre diagnostic

Este important sa stiti ca hepatita C, depistata precoce, poate fi VINDECATA.

Diagnosticul hepatitei cu virus C implica, in primul rand, suspiciunea unei posibile infectari si trebuie sa va adresati medicului de familie sau celui cu specialitatea gastroenterologie sau boli infectioase. Medicul poate sa va recomande o serie de analize si teste care sa identifice:

- in primul rand daca sunteti infectat cu virusul hepatic C

- in al doilea rand, in eventualitatea confirmarii unei infectii, gradul de evolutie al infectiei, daca aceasta a determinat o evolutie in timp.

Hepatita C: Analizele de laborator

Testarea pentru depistarea anticorpilor anti-virus C (anti VHC)

Daca testul este pozitiv, aceasta inseamna ca fie sunteti purtator al virusului in acest moment, fie ca la un moment dat ati avut o infectie cu acest virus si ati reusit să scapati de el. Anticorpii raman prezenti in organism chiar daca o persoana se vindeca spontan sau cu tratament de infectia cu virus C.

Citește și:

Hepatita C - Viremia

Testarea pentru depistarea virusului în sange (viremia). Daca acest test este pozitiv (sau detectabil), indiferent de valoarea identificata, atunci aveti hepatita cu virus C (hepatita C), diagnosticul este confimat, cert.

Pentru evaluarea completa a stadiului de evolutie a bolii, mai este nevoie si de alte analize de care medicul are nevoie pentru a putea vedea tabloul complet al afectiunii dumneavoastra. Discutati cu medicul Dvs care sunt aceste investigatii.

www.afladec.net

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.