Setari Cookie-uri

Malaria, cea mai frecventa boala importata de romani

Specialistii se asteapta pe viitor la o crestere a patologiei tropicale. Iar asta intrucat calatoriile au devenit mult mai rapide si usor de efectuat in secolul XXI.

„In perioada 1980 – 2007, in Romania au fost inregistrate 579 de cazuri de import de malarie, media anuala fiind de 20 de cazuri pe an. Maximul de cazuri a fost inregistrat in 1998, respectiv 53. Malaria a fost descoperita in randul persoanelor care au calatorit spre sau din regiuni endemice. In 2008 – 2009 s-au mai inregistrat alte 25 de cazuri.

Romanii au contractat cel mai frecvent infectia in tarile africane, unde malaria este endemica, iar Plasmodium falciparum a fost specia identificata in majoritatea cazurilor”, a declarat dr. Raul Neghina de la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara.

Este de asemenea subliniata si importanta existentei medicinei de calatorie.

Potrivit dr. Adriana Hristea de la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. dr. Matei Bals”, „medicina de calatorie este un domeniu interdisciplinar in expansiune. Obiectivul principal este protejarea calatorilor de boli ce se pot declansa sau se pot agrava in cursul calatoriilor internationale, precum si tratarea lor”. Domeniul medicinei de calatorie cuprinde o varietate de discipline, printre care bolile infectioase, bolile tropicale, psihiatrie, medicina ocupationala, fiziologie, medicina interna, pediatrie si geriatrie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.