Setari Cookie-uri

Virusul EBOLA sau febra hemoragica: ce ar trebui sa stii

Vestea groaznica a epidemiei de Ebola din vestul Africii a alarmat intreaga lume! De ce? Pentru ca virusul Ebola se poate trasnmite cu usurinta, iar rata de mortalitate este de 90%, fiind un virus foarte agresiv.

Virusul Ebola – semne si simptome ale infectarii

Virusul, odata intrat in organism, incepe sa se replice (sa se inmulteasca). Initial, pana la aparitia simptomelor evidente, pacientul se afla in faza de incubatie, care dureaza 3 saptamani – perioada in care pacientul infectat poate transmite virusul.

Simptomatologia debuteaza asemanator unei banale raceli: febra, stare generala de rau, rosu in gat.

Apoi incep sa fie afectati ochii, la nivelul carora se observa multe vase rosii, vizibile in zona alba a globului ocular.

cum arata virusul ebola

Incep eruptiile cutanate, care apar initial la nivelul trunchiului, apoi se extind rapid la membre.

Boala culmineaza cu faza hemoragica, iar coagularea pacientului este intens afectata si practic orice organ sangereaza. Apar exteriorizari ale hemoragiilor la nivelul nasului, urechilor, cavitatii bucale. Acesta este stadiul final al bolii, cand riscul de deces prin soc hemoragic este foarte mare. De aceea infectia cu virusul Ebola se mai nueste si “febra hemoragica”.

Citește și:

Virusul Ebola – cine este expus pericolului de infectare

Practic orice persoana care ia contact cu cel infectat este in pericol. Insa cei mai expusi contaminarii sunt medicii si persoanele care lucreaza in sistemul medical, vanatorii, persoanele care calatoresc in vestul Africii.

Foto: virusul ebola - shuttesrtcokc.com

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.