Setari Cookie-uri

Nu tratati amigdalita si otita? Va expuneti la riscuri foarte grave

Amigdalitele si otitele sunt printre cele mai frecvente afectiuni in randul copiilor si pot duce la complicatii grave, putand fi un punct de plecare catre meningita daca nu sunt tratate la timp. De multe ori astfel de afectiuni sunt virale, insa multi parinti trateaza copiii cu antibiotice, in lipsa unui diagnostic corect. De cate feluri sunt amigdalitele si otitele si cum le deosebim, aflam de la dr. Elia Barbuceanu, medic ORL Clinica Hexi Med.

Otita medie, complicatie a amigdalitei

Otitele pot fi externe sau medii. Otita medie, infectie a urechii medii, poate fi o complicatie a infectiilor amigdaliene, rino-faringiene si sinusale. De altfel, otita se numara printre bolile care recidiveaza cel mai frecvent. In cazul otitelor medii, atat pentru adulti, dar in special pentru copii, aerosolii sunt o solutie eficienta. Totusi, antibioterapia este cea care face diferenta intre evolutia unei otite simple, in stadiu incipient, catre otita seroasa sau catre otita purulenta. De aceea prezentarea la medicul ORL-ist este importanta inca de la debutul simptomatologiei. In cazul otitei purulente tratamentul antibiotic este necesar, ideal dupa antibiograma efectuata pe secretia din profunzimea conductului auditiv extern si la recomandarea medicului. In caz contrar, riscurile de dependenta sau de ineficacitate a tratamentului sunt destul de mari. Otita medie netratata corespunzator poate cauza si otita externa.

Citește și:

„Otita, cauzata de infectii cu virusuri si cu bacterii, se manifesta prin aparitia febrei de peste 38 de grade Celsius, durerii in spatele urechii si migrenei. Pot aparea si tulburari de echilibru sau senzatie de voma. Tratamentul se administreaza dupa efectuarea antibiogramei, care se obtine in urma analizei in laborator a continutului conductului auditiv extern si consta in antibiotice. In situatia in care apar complicatii, iar infectia se extinde la alte compartimente ale urechii, tratamentul clasic se asociaza cu chirurgia. Netratata, otita duce la forme grave, afectand urechea medie si pe cea interna, cu complicatii endocraniene (meningite, meningoencefalite, abcese cerebrale), putand duce chiar la pierderea auzului”, completeaza dr. Barbuceanu.

Centrul Medical Hexi Med reuneste o echipa profesionista care isi concentreaza in permanenta atentia asupra imbunatatirii relatiei medic-pacient, unul dintre obiectivele asumate de echipa medicala fiind de a imbina activitatile profesionale cu prietenia, pentru a sprijini pacientii in cunoasterea si intelegerea tuturor datelor de diagnosticare si tratament. Centrul Medical Hexi Med reuneste specializari precum cardiologie, dermatologie, ecografie, endocrinologie, ginecologie, medicina de familie si a muncii, ORL, medicina interna, oftalmologie si diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, efectuand si analize medicale. Mai multe informatii pe www.heximed.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.