Setari Cookie-uri

Hepatita B si rezistenta virala

Hepatita B este o afectiune grava a ficatului cauzata de virusul hepatitic B. Mai mult de doua miliarde de oameni - sau aproape o treime din populatia lumii - au intrat in contact cu virusul.

Hepatita B este o afeciune grav a ficatului cauzat de virusul hepatitic B. Mai mult de dou miliarde de oameni - sau aproape o treime din populaia lumii - au intrat in contact cu virusul. Peste 300 de milioane de oameni din intreaga lume sunt infectai cronic cu acest virus, ceea ce face ca fenomenul s devin o problem semnificativ de sntate public global.

Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai contagios decat HIV, virusul care cauzeaz SIDA. Hepatita B se transmite de la om la om prin sange i fluide umane. Boala se poate transmite prin contact sexual neprotejat, prin administrarea intravenoas de droguri i folosirea in comun a acelor de sering, i de la mam la ft, in timpul sarcinii. De asemenea, virusul hepatitei B poate fi contractat prin convieuirea cu o persoan infectat. In lipsa unui tratament, boala poate evolua ctre ciroz, insuficien hepatic, cancer hepatic i eventual deces.

Cea mai mare provocare legat de tratament este reducerea incrcturii virale din sange pan la nivel nedetectabil . Acest deziderat poate fi realizat prin utilizarea de medicamente antivirale care blocheaz procesul de replicare a virusului. Totui, chiar i la” nivele nedetectabile”, poate s existe inc virus al hepatitei B in sange i acesta se reproduce continuu. Oamenii de tiin fac in continuare cercetri pentru a descoperi un tratament care s elimine complet virusul din organism.

Ce este rezistena viral?

Pentru o persoan cu hepatita cronic B, organismul produce zilnic miliarde de noi copii ale virusului hepatitei B.

Totui, natura face o mulime de greeli in replicarea virusului. Aceste “greeli “ duc la mutaii -virui care difer de virusul original.

Deoarece aceste mutaii sunt diferite , folosirea aceluiai medicament pentru a lupta impotriva lor poate s nu fie strategia cea mai eficient . De aceea, studierea rezistenei virusului este foarte important in domeniul cercetrii shepatitei B.

Medicamentele care au acionat foarte bine in meninerea nivelului redus al replicrii virale i in controlul incrcturii virale ar putea, dup o perioad de timp, s nu mai aib efect asupra mutaiilor virusului. De aceea, incrctura viral ar putea crete rapid, din nou, i dac nu exist alte medicamente pentru a opri multiplicarea viruilor mutani, boala va progresa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.