Dr. Laura Ionascu, medic specialist oftalmologie, Centrul Medical Medsana, ve ofera in articolul curent informatii generale privind beneficiile in sanatate pe care le poate aduce un consult oftalmologic efectuat la timp.

Unele afectiuni fara simptome pot fi descoperite de oftalmolog


Se spune ca este mai bine sa previi decat sa tratezi. Controlul anual de screening trebuie sa includa si un consult oftalmologic. Astfel, orice afectiune care nu prezinta simptome poate fi descoperita si diagnosticata de medicul specialist la controlul de rutina.

In ce consta un consult oftalmologic complet?



Asfel determinarea acuitatii vizuale, a diferitelor grade de deviere a globilor oculari, examinarea retinei si a nervului optic, masuarea tensiunii oculare si la nevoie investigatii suplimentare, fac posibil diagnosticul bolilor oculare, tratamentul corespunzator, evolutia cat si prevenirea complicatiilor grave ce pun in pericol pierderea vederii si implicit integrarea pacientilor in societate.

Ce afectiuni pot fi descoperite la controlul oftalmologic?


ce cuprinde si ce boli dezvaluie un consult oftalmologic Fara a avea intentia de a speria pe nimeni, sunt anumite afectiuni precum glaucomul (sau apa neagra cum este cunoscut in popor), care afecteaza ireversibil vederea doar in stadii avansate, conducand in final la pierderea totala a vederii.


Din aceeasi categorie de afectiuni fac parte si degenerescenta maculara legata de varsta, retinopatia diabetica, tumorile retiniene ce au o evolutie indelungata, sinuoasa ”nediagnosticata de pacient” in stadii initiale si care in final conduc si ele la orbire fiind cele mai frecvente cauze la nivel mondial de pierderea vederii totale. De asemenea depistarea cataractei si rezolvarea ei chirurgicala duce la recuperabilitate buna si reluarea activitatiilor cotidiene.


Datorita tehnologiei moderne si mereu adaptata, diagnosticarea precoce a afectiunilor oculare nu mai prezinta o problema reala ducand astfel la tratarea lor, la pastrarea cat mai indelungata a vederii cu tratament corespunzator, la depistarea la timp a complicatiilor cat si la prevenirea acestora.


Consultul de rutina preventiv este o modalitate de a ne asigura ca suntem bine, ca putem sa ne pastram calitatea vietii, sa ne bucuram in continuare la maxim de lucrurile care ne plac.


Dr. Laura Ionascu, medic specialist oftalmologie
Centrul Medical Medsana


Iti recomandam si alte articole de sanatate pentru femei in sectiunea LadyCare:

Rana pe col - Cauze, simptome si tratament

Tot ce trebuie sa stii despre lentilele de contact medicale

Tot ce trebuie sa stii despre contraceptivele hormonale

  • Kudika

    George Burcea, dat în judecată de fosta soție. Andreea Bălan l-a...

  • Kudika

    Ți-a spus că nu e pregătit pentru o relație? Ai face bine să ÎL...

  • Maria Crisan

    Cine este cântăreața care domină topurile radio din România, a...

  • Kudika

    Andreea Bălan a sărbătorit ziua de naștere a fiicei Sale, Ella!...

  • Kudika

    Descoperă trendurile sezonului în beauty și dăruiește încredere cu...

  • Kudika

    Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce...