Dr. Laura Ionascu, medic specialist oftalmologie, Centrul Medical Medsana, ne ofera in articolul curent informatii de specialitate despre o afectiune destul de frecventa: conjunctivita. Ochii, oglinda sufletului Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului si a frumusetii interioare, dar si exterioare si tocmai de aceea, trebuie sa avem mare grija de ei deoarece sunt sensibili si predispusi la diferite afectiuni suparatoare. Semnele si simptomele conjunctivitei Sunt momente in care, din diferite cauze, avem senzatia de:
    nisip in ochi, de corp strain arsura, lacrimam abundent, ochii ne sunt rosii, pleoapele umflate, ne deranjeaza brusc lumina.
Atunci este foarte probabil sa avem conjunctivita (inflamatia structurii care protejeaza suprafata anterioara oculara), o afectiune care nu trebuie neglijata. Care sunt cauzele conjunctivitei? Va recomandam sa mergeti imediat la oftalmolog, deoarece tratamentul depinde de cauza afectiunii, care poate fi:
    infectioasa (bacteriana, virala, parazitara, micotica) neinfectioasa (alergica – in special cand aveti si senzatia de mancarime, toxica, secundara altor afectiuni generale sau modificarilor calitative si cantitative ale filmului lacrimal).
Conjunctivita: Diagnostic Medicul oftamolog va stabili diagnosticul in urma unui examen biomicroscopic cu sau fara antibiograma din secretia conjunctivala, dupa caz cu sau fara consult alergologic daca suspecteaza o cauza alergica sau va recomanda si consult interdisciplinar, in functie de varsta persoanei atunci cand avem de a face cu afectiuni sistemice sau de vecinatate care pot cauza conjunctivita. Conjunctivita poate sa apara la orice varsta si oricat de mult ne-am feri sau proteja, oricare dintre noi poate sa fi afectat de aceasta boala suparatoare. Cea mai grava forma, care poate duce la pierderea vederii apare la nou-nascuti, fiind cauzata de o boala transmisibila a mamei (chlamydia, gonorrhea) pe care copilul o ia in timpul nasterii vaginale.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: