Setari Cookie-uri

Mituri si adevaruri despre cafea

A face diferenta intre mituri si adevaruri atunci cand vine vorba despre cafea reprezinta un exercitiu destul de dificil, caci aproape fiecare mit este si un adevar, fiind la mijloc variabile in special de cantitate dar si de calitate in privinta cafelei.

Cafeaua prezinta efecte negative asupra sanatatii

Ca orice nuteient consumat in esces, si cafea poate avea efecte negative asupra sanatatii daca se depasesc concentratiile normale de consum zilnic. Asadar cafeaua este un diuretic si influenteaza eliminarea renala de calciu si magneziu, putand favoriza osteoporoza alaturi de alti factori la persoanele cu un consum insuficient de calciu. De asemenea cafeaua are un usor potential hipertensiv prin cresterea tonusului musculaturii vaselor, nefiind indicata hipertensivilor.

Cafeaua nu este indicata in sarcina

Desi s-au efectuat studii, nu s-a descoperit inca o legatura clara intre consumul de cafea si afectarea sarcinii. Insa teoretic exista unele riscuri, cum ar fi subdezvoltarea copilului, dezvoltarea insuficienta a sistemului nervol al fatului, greutate mica la nastere, tulburari de conceptie, nastere prematura. Nu au fost certificate la nicio femeie aceste riscuri, insa ele exista cel putin teoretic.

Citește și:

Cafeaua nu este buna pentru organism, nu are efecte benefice asupra sanatatii

Majoritatea oamenilor au aceasta impresie despre consumul de cafea, impresie care este total falsa. Cafeaua, consumata in doze normale, nu mai mult de doua cesti pe zi, are efecte deosebite asupra sanatatii, precum:
- Imbunatateste tonusul psihic bazal
- Creste starea de alerta, stimuland capacitatea de reactie si adaptare
- Reducerea starii de oboseala, fiind indicata persoanelor ce depun un efort intelectual intens, de exemplu studentilor in sesiune
- Stimuleaza metabolismul general
- Creste capacitatea de memorare si atentia
- Creste capacitatea de lupta a sistemului imunitar
- Este benfica in alergii, scazand capacitatea de eliminare a histaminei
- Este utila in depresii
- Are capacitati antiinflamatorii, aparand organismul de infectii
- Stimuleaza functiile digestive, de purgatie si este de asemenea un usor diuretic
- Este un bun protector pentru bolile cardio-vasculare, boala Parkinson, diabetul zaharat de tip II, cancer, boli hepatice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.