Anghinarea este o planta cu frunze carnoase, usor albicioase si floare rosu-violacee fiind recunoascuta pentru beneficiile sale asupra sanatatii in stiinta medicala. Ea a fost descoperita prima data ca avand efecte medicale de catre doctorul Furlenmeier care a observat scaderea colesterolului la persoanele ce consumau aceasta planta si sufereau de hipercolesterolemie (colesterol marit).
Anghinarea contine diverse vitamine si minerale esentiale pentru mentinerea sanatatii organismului, printre acestea se numara: vitaminele C, E, B1, B3, K, provitamina A. Totodata este bogata in calciu, fier, potasiu, fosfor si iod. Ceaiul de anghinare este un aliment alcalinizat, favorizand efectele negative ale alimentelor care produc aciditate, precum este carnea.
Ceai de anghinare - proprietati detoxifianteOrganismul elimina toxinele prin mai multe procese: cel de transpiratie prin care nu elimina doar toxine, ci si ioni si apa, cel de excretie renala prin care elimina “deseurile” finale rezultate in urma metabolismului, cu ajutorul metabolizarii unor substante nocive in ficat unde devin neutre, sunt inactivate etc. Anghinarea intervine in toate aceste procese de detoxifiere, mai putin in cel al transpiratiei.
Ceai de anghinare proprietati curativeAnghinarea prezinta numeroase efecete curative, intre care:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Anghinarea se utilizeaza in medicina naturista sub forma de infuzie cel mai des, dar si sub forma de tincturi sau ceaiuri.
Ceai de anghinare mod de preparareFrunzele de anghinare se taie marunt si se pun intr-un vas cu apa fiarta si se tin acolo timp de 15 minute. Apoi se strecoara intr-o cana cu apa si se bea, dup ace se raceste, pe stomacul gol. Se poate adauga si o lingurita de miere. Ceaiul de anghinare este extrem de benefic si pentru slabit, deoarece previne retentia de apa si ajuta la eliminarea excesului de grasime din corp. Mai mult decat atat, ceaiul de anghinare poate regla tranzitul intestinal si digestia, mai ales in cazul problemelor cu constipatia sau balonarea.
Spune-ti parerea!