Setari Cookie-uri

Pepenele rosu, remediu delicios pentru o detoxifiere intensa

Pepenele rosu curata si detoxifica intern organismului, ajutand la eliminarea toxinelor din ficat, la protejarea intestinelor subtiri si la stimularea activitatii rinichilor.

Daca esti insarcinata, cu atat mai mult este indicat sa consumi pepene rosu. Se pare ca acesta este ideal pentru prevenirea greturilor matinale, iar unii medicii specialisti sustin chiar ca, datorita continutul bogat de potasiu si magneziu, pepenele rosu impiedica aparitia preeclampsiei, o complicatie ce poate surveni in timpul sarcinii. Nu degeaba se spune ca detoxifierea din interior are efecte vizibile si la exterior. Consumat in mod frecvent, in cantitati semnificative si combinat cu tratamente externe, pepenele rosu ajuta la curatirea tenului si la tratarea acneei.

Un efect cu adevarat surprinzator al pepenelui rosu a fost descoperit recent de catre oamenii de stiinta. Se pare ca, in cazul barbatilor, pepenele rosu are efecte afrodiziace reale, sporind apetitul sexual si stimuland circulatia sanguina. Intr-o cantitate extrem de mica, pepenele rosu contine si un anumit aminoacid cu un efect de dilatare a vaselor sangvine, efect pe care il au si medicamentele ce trateaza disfunctiile erectile. Ironic sau nu, pepenele a fost botezat “fructul rosu cu efect albastru”, cu aluzie la controversata pilula Viagra.

Citește și:

De asemenea, pepenele rosu se numara printre alimentele indicate si in cazul persoanelor suferind de inima, avand in compozitia sa o cantitate infima de grasimi saturate. Cucurbocitrinul, o substanta prezenta in compozitia pepenelui, stimuleaza dilatarea vaselor capilare si ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

15 modele de bluze vaporoase
Dragul meu, sa-mi intelegi defectele. FEMEIE!
Nu vreau.Mi-e frica! Cum sa iti inlaturi temerile in 7 pasi

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.