Setari Cookie-uri

Tratamentul homeopat in candidoza vaginala

Homeopatia este o stiinta medicala ce trateaza bolile prin stimularea tendintei naturale de vindecare a organismului, folosind medicamente obtinute din substante de origine minerala, vegetala si animala, preparate prin procedee specifice in laboratoare farmaceutice specializate. Termenul de ôhomeopatieö deriva din grecescul ôhomeosö, insemnand similar si ôpathosö, care inseamna boala.

Homeopatia este o stiinta medicala ce trateaza bolile prin stimularea tendintei naturale de vindecare a organismului, folosind medicamente obtinute din substante de origine minerala, vegetala si animala, preparate prin procedee specifice in laboratoare farmaceutice specializate. Termenul de “homeopatie” deriva din grecescul “homeos”, insemnand similar si “pathos”, care inseamna boala.

Care este principiul de tratament al homeopatiei?

Homeopatia trateaza o boala cu un agent diluat care la un subiect sanatos produce simptomele similare unei boli anume (dar nu produce si boala). Principiul a fost remarcat inca de Hipocrate care a observat ca administrarea in doze foarte mici a anumitor plante medicinale produce aceleasi simptome cu administrarea unor substante toxice sau cu simptomele produse de o boala. Adevaratul parinte al homeopatiei este insa medicul german Christian Samuel Hahnemann (1755-1843) care o observat ca dozele mari dintr-un remediu indicat agraveaza conditia bolnavului si a inceput sa studieze aceste aspecte. El a facut dilutii repetate din remediile respective pana s-a ajuns la dilutii ce aveau o concentratie foarte mica dintr-un remediu. Aceste remedii le-a incercat pe el insusi si a notat foarte amanuntit simptomele pe care dilutiile le produc asupra organismului. A sesizat ca aceste simptome sunt similare unor boli. Aceasta similitudine sta la baza pricipiilor homeopate. Un remediu homeopat se indica unui pacient care are aceasi simptomatologie a bolii cu cea produsa de remediul respectiv. Studiile au fost mai apoi preluate si de alti medici si s-a ajuns ca astazi foarte multe boli sa beneficieze de un tratament homeopat.

Citește și:

Concluzionand, homeopatia are la baza principiul similitudinii. Mai exact, un remediu homeopat contine o substanta destul de toxica pentru organism, dar in cantitati atat de mici incat doar stimuleaza functia de aparare a organului asupra caruia actioneaza, fara insa a il afecta. Este ca o alarma falsa. Astfel stimuleaza la maxim capacitatea naturala a organismului de a se vindeca.

Tratamentul homeopat in candidoza vaginala

Homeopatia trateaza candidoza vaginala cu un remediu obtinut chiar din Candida albicans. Tratamentul se numeste Candida sau Manilia albicans si este disponibil sub mai multe forme de dilutii, existand sub concetratii difertie. In functie de severitatea candidozei acest remediu se administreaza in dilutiile respective fie intr-o singura doza, fie progresiv in formele cu recidive frecvente.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.