Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru chisturile la sani

Problemele sanului se exteriorizeaza prin dureri, prin modificarea aspectului pielii si simetriei acestora, prin modificarea aspectului mamelonar, prin aparitia unei simptomatologii locale reprezentata de mancarimi, dureri, secretii si scurgeri mamelornare, senzatie de arusa si uneori, la palpare, putem simti niste noduli, ca niste galme.

A mai luat cineva Ulei de primula ? Cat de eficient este ?

Ce alte tratamente naturiste se mai pot lua pentru chisturi mamare in afara de Mastodynon care la mine nu a avut rezultate pozitive ?"

Economa a raspuns insa la tratamentul contestat: "De ce zici ca mastidynonul nu a avut efect? Cat ai facut tratament? Si eu am chisturi si dureri insuportabile, pe langa homeopatia de 1 luna azi am completat cu mastonynon, efectul se vede dupa 1-2 luni. Astep un raspuns."

Ella55 raspunde: "La mine nu a avut efect pentru ca, chisturile mele au crescut si durerile la fel. Am plans de durere, nu mai pot fi un om normal din cauza durerilor, chisturile mele au ajuns la 3 cm.
Am luat 5 luni Femicur (care contine VITEX) si 3 luni Mastodynon, am incercat si Progestegel unguent (3 luni) si Diclofenac (6 luni), degeaba, la inceput am avut senzatia ca nu mai ma doare asa tare dar mi s-a dereglat menstruatia (venea la 21 zile) si urmatoarea luna durerile erau mai intense.

Citește și:

Acum dupa ce am intrerupt Mastodynonul si am inceput cu Ulei de primula deja simt o ameliorare, ciclu a venit la 25 zile, dar mi-e teama cand o sa-l intrerup.

Ce homeopatie de 1 luna ai tinut ?"

Dusa ne ofera o explicatie de specialitate: "Mastodynonul actioneaza asupra anumitor hormoni. Daca in cazul tau nu erau acei hormoni de vina, sigur ca M. nu a avut efect.
preparatele homeopate sunt PERSONALIZATE si se dau de catre MEDICUL HOMEOPAT dupa o adanca investigare a tipului constitutional.
Mai mult, preparatele homeopate, fiind remedii de joasa frecventa, NU au efect asupra pers. afectate de radiatii, stres geopatic etc. Deci trebuie ALES tratamentul in functie de f. multi parametrii si nu se ia dupa ureche ..."

Titisha indica si un tratament chirurgical: "Ela 55 , spui ca ai "chisturi lichide de 3 cm cu dureri infernale" si se pare ca le ai de ceva timp. Pt astfel de chisturi mari se poate face punctie ghidata echografie de evacuare a lichidului, iar lichidul se poate duce la analiza anatomo-patologica si sa aflii mai multe informatii. Dupa aceasta punctie tensiunea (presiunea - durerea) din sani scade considerabil. Acest procedeu nu este o vindecare completa, trebuie sa-ti urmezi tratamentul si sa-ti controlezi chistele echografic, pt ca ulterior se pot forma altele. Daca nu ti-a mers cu toate tratamentele pe care le-ai mentionat (si eu le-am folosit - mai putin supliform, fara rezultate deosebite) poti incearca un tratament homeopat dupa o consultatie la un hopmeopat - nu lua dupa sfatul nimanui. Exista si preparate gemoterapice care ti le poate da homeopatul. Dar repet numai cu un consult - nu le lua dupa ureche. Exista si bioenergia cu SCIO (dupa cum au spus si felete de mai sus)care nu este deloc de neglijat si eu cunosc pe cineva cu rezultate bune in urma tratamentul prescris.
Asadar, tratamente exista, numai sa ai timp si rabdare sa te informezi despre ele, sa te duci la consultatii si sa le urmezi. De regula aici sunt punctele slabe: nu am nici timp pentru diferite invetigatii, nici rabdare daca nu vad vre-un efect pozitiv cat mai repede."

Citește și:

Va invitam sa discutam mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe Forumul Healthy, despre tratamentele chisturilor mamare dar si alte patologii care nu ne dau pace. Multa sanatate!

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.