Setari Cookie-uri

Beneficiile miraculoase ale rozmarinului

Rozmarinul sau Rosmarinus officinalis este o planta folosita de peste 2000 de ani cu scopuri medicale diverse, pastrandu-si proprietatile de-a lungul timpului. Numele de rozmarin provine de la culoarea florilor acestei plante, de un frumos albastru: 'ros' inseamna roua, rosmarin - roua marina.

Alte beneficii ale rozmarinului:

  • Este un bun tonic cerebral si este folosit inclusiv pentru combaterea cosmarurilor. Medici din perioada medievala sugerau pacientilor cu cosmaruri sa doarma cu cateva frunze de rozmarin sub perna.
  • Un bun tonic intestinal si al intregului tub digestiv, regland contractiile intestinale. Astfel, este utilizat in bolborisme, crampe abdominale, iar datorita efectelor sale antiseptice devine util si in bolile intestinale infectioase, precum eneterocolitele.
  • Insomnie;
  • In preparatele cosmetice este un ingredient special care imbunatateste functia circulatorie subcutanata, aducand celulelor epiteliale un aport mai mare de nutrienti, vitamine si oxigen si totodata accelerand absorbtia celorlalte componente ale produselor cosmetice. Are rolul de a regenera pielea, de a reface structurile subcutanate, de a imbunatati circulatia locala si de a conferi pielii aspectul tanar, ferm si elasticitatea.
  • Combate obezitatea, stimuleaza arderea grasimilor si scade colesterolul. Datorita efectului din urma descris rozmarinul este util in bolile dislipidemice, ateroscleroza, boli cardio-vasculare, hipertensiune si in preventia infarctelor (miocardice, cerebrale etc.), toate acestea avand cauza comuna hipercolesterolemia.
  • Este util in starile astenice, convalescenta si anemii.

ulei de rozmarin

Citește și:

Rozmarinul se utilizeaza sub diverse forme, ca ulei, ca frunze uscate, condimente, extracte in produse cosmetice sau in sarurile de baie. Alaturi de lavanda, rozmarinul este unul dintre cele mai bune remedii in aromaterapie.

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.