Setari Cookie-uri

Ceapa, leguma cenusareasa din bucatarie

In tratarea racelii, a gripei si a bronsitei, ceapa are efecte remarcabile. Degeraturile, problemele respiratorii sau reumatice, caderea parului sau durerile de cap pot fi tratate eficient cu ajutorul sucului proaspat de ceapa.


In tratarea racelii, a gripei si a bronsitei, ceapa are efecte remarcabile. Degeraturile, problemele respiratorii sau reumatice, caderea parului sau durerile de cap pot fi tratate eficient cu ajutorul sucului proaspat de ceapa.

O leguma banala, poate prea ieftina si prea la indemana ca sa o consideram pretioasa, producatoare de lacrimi si lasand in urma ei un miros neplacut, astfel este perceputa ceapa. Nu fugi insa de ea, ci serveste-o ca pe unul dintre alimentele minune pe care natura ni le pune la dispozitie in hrana noastra cea de toate zilele. Haideti sa-i dam Cezarului ce este a Cezarului si sa reabilitam acest aliment la statutul de aliment medicament pe care il merita. Benefiicile pe care consumul de ceapa le aduc organismului sunt numeroase. Pentru ca merita mentionate, reamintite si neaparat stiute iata asadar care sunt acestea:

Citește și:

Este recomandat ca ceapa sa fie consumata mai ales in stare proaspata, coapta in coaja sau sub forma de supa, devenita celebra in bucataria traditionala pariziana. Ceapa are proprietati antibacteriene puternice si de aceea este un remediu excelent pentru tratarea infectiilor respiratorii. In compozitia cepei intra albumina, cantitati minime de grasime, vitamine din complexul B, C si E si flavonoide. 100 g de ceapa au un continut scazut de calorii -circa 22 kcal (de aceea poate fi consumata si in curele de slabire si detoxifiere) si 2 g fibre alimentare, 260 mg potasiu, 26 mg vitamina C, 39 mg calciu, 54 micrograme acid folic, caroten, fosfor, iod.

In niciun caz nu trebuie sa uitam ca ceapa contine si flavonoizi, substante cu rol important in reducerea nivelului de colesterol din sange si fluidizarea acestuia. 100 g de ceapa mai contin si 50 mg de vitamina C, doza zilnica recomandata. La randul sau, vitamina C are rol esential in neutralizarea radicalilor liberi si a nitrozaminelor. De asemenea, unele ingrediente active din ceapa contribuie si la optimizarea irigarii creierului cu sange, contribuind la imbunatatirea memoriei de scurta durata.

Citește și:

Ce mai trebuie sa stim despre beneficiile consumului de ceapa? Consumand ceapa in stare proaspata, reducem considerabil riscul aparitiei infarctului miocardic. Ceapa impiedica dezvoltarea celulelor daunatoare care se pot dezvolta la nivelul colonului si contribuie la eliminarea ureei. Un flavonoid puternic continut de ceapa este cuercitina, antioxidant cu functia de prevenire a afectiunilor cardiovasculare si a cancerului la colon. Conform unor cercetari recente, ceapa mai are si o alta functie importanta, aceea de scadere a glicemiei. Oligozaharidele continute de ceapa au rol de echilibrare a florei intestinale.

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.