Setari Cookie-uri

Propolisul - miraculosul remediu naturist

Propolisul a fost intens folosit in medicina naturista populara si tocmai datorita rezultatelor asupra sanatatii medicii si cercetatorii in domeniul medical au inceput sa studieze atent efectele acestui produs natural, constatand ca intr-adevar proprietatile sale de pe urma carora si-a castigat renume in medicina naturista sunt adevarate.

- este un bun hemostatic putand fi folosit in ranile sangernde;
- prezinta calitati antiinflamatoare si antiseptice
-bronsita, bolile respiratorii cu secretii abundente
-infectii gripale - util in laringite, faringite, amigdalite;
-intareste sistemul imunitar prin stimularea productiei de anticorpi;
- boli digestive si infectioase ale tractului digestiv, precum gastrita, ulcer, enterocolita;
-boli hepatice virale beneficiaza
-arsurile
-dibetul zaharat
- eczeme infectioase
- cosuri, acnee, abcese;
- ulcer de piele, ulcere varicose;
- escoriatii, julituri;
-infectii micotice – micoze ale picioarelor, alte ciuperci pe piele etc. In asociatie cu tinctura sau cremele de rostopasca este util in “arderea” negilor.
- Este util in reumatism si reglarea echilibrului glandelor endocrine (tiroida, epifiza, hipofiz, suprarenale, hormoni sexuali);
- Foarte util in starile astenice , de oboseala si suprasolicitare atat fizica cat si psihica;
- In cosmetica este folosit pentru efectele sale de intinerire a pielii, de crestere a fluxului sanguin cutanat ceea ce duce la refacerea tonicitatii pielii, la cresterea unghiilor si parului, la prevenirea caderii parului etc.
Citește și:

Pe Forumul Healthy multe persoane sunt foarte multumite de efectele consumului de propolis. Citioarea noastra Mery_medy este cea care cere informatii despre beneficiile tincturii de propolis si deschide astfel un topic despre efectele benefice ale propolisului: "Am inteles ca propolisul in combinatie cu alcoolul este un bun remediu naturist pentru mai multe boli si rani. Care sunt acestea?
Multumesc! "

Healthy003394 ne spune: "Eu am luat propolis timp de 2 luni, este foarte bun mai ales pentru infectii.Lluam de 2 ori pe zi, dimineata si seara, puneam cate o lingurita de propolis intr-o cescuta cu apa putin calduta. Poti sa intri pe google si scrii propolis si citesti mai multe."

Beatricemenghes a folosit propolisul pentru arsuri: "Propolisul e foarte bun pentru arsuri. Eu am avut una foarte urata la deget si cum mi-am dat cu propolis cum a facut crusta si mi s-a regenerat pielea. Nici nu ramane cicatrice. Ustura un pic, dar e un remediu foarte bun."

Citește și:

Stanean_anamaria a folosit pentru arsuri: "Nu doar propolisul este bun pentru arsuri ci si mierea naturala are efecte miraculoase! Daca va ardeti cu ulei incins, cu un obiect fierbinte, etc, aplicati imediat un strat gros de miere naturala de orice tip si lasati cca 30 de minute-o ora. Garantez ca nu va ramane nici cicatrici. Evident, acest remediu nu mai e eficient daca arsura este mult mai profunda!"

Va invitam sa ne vorbiti si de alte boli pe care le-ati vindecat cu propolis mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.