Setari Cookie-uri

Castanele si perele, roadele miraculoase ale toamnei

Castanele comestibile se numara printre cele mai energizante, nutritive si sanatoase fructe ale toamnei. Perele sunt extrem de sanatoase, avand unele proprietati terapeutice pe care nu le putem trece cu vederea.

Perele ajuta la prevenirea aparitiei celulelor canceroase, arata cercetarile stiintifice recente. Datorita suculentei lor si continutului de piridoxina si adermina, perele sunt un bun diuretic si gratie continutului de fier, stimuleaza cresterea numarului de globule rosii. Deoarece perele contin si vitamina K, consumul acestora favorizeaza si coagularea sangelui. Perele proaspete sunt o sursa de vitamina K, necesara pentru sinteza proteinelor implicate in coagularea sangelui.

Atentie insa! In cazul persoanelor suferind de indigestie sau a celor cu afectiuni ale splinei, consumul de pere nu este recomandat. Mai mult, pectina fibroasa solubila din compozitia chimica a perelor contribuie la mentinerea colesterolului in cote normale. Zaharurile pe care le contin sunt usor asimilate si digerate de organism. Perele sunt de asemenea un ajutor pretios in calmarea tusei si in functionarea optima a glandei tiroide.

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Epilarea zonelor delicate – metode, riscuri si beneficii
Vara 2009: coafuri impresionante, hair styling international
Spalatul corect al parului

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.